Log in
A+ A A-

Ο Έλληνας Σεφ που μαγείρεψε για τον Λευκό Οίκο

Ένας νεαρός chef από το Αγρίνιο κερδίζει τις εντυπώσεις στις ΗΠΑ, μαθαίνοντας στους Αμερικανούς να μυστικά της ελληνικής κουζίνας από την θέση του head chef στο Nostos Restaurant στην πόλη Vienna της Virginia και έχοντας μαγειρέψει ακόμη και για τον Λευκό Οίκο.

Είναι μόλις 26 ετών, όμως έχει καταφέρει μια ολόκληρη περιοχή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να μιλάει με θαυμασμό για τις γευστικές του δημιουργίες, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό εστιατόριο.  Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Βλάχο, ο οποίος αποφάσισε πρόσφατα να αφήσει την Ελλάδα και να επεκτείνει την καριέρα του στις ΗΠΑ, όπου φαίνεται πως βρήκε την δική του... επαγγελματική Ιθάκη, έστω και πολύ μακριά από την πατρίδα.

Η πρώτη επαφή του Κωνσταντίνου με την επαγγελματική μαγειρική ξεκίνησε από την ηλικία των 15 ετών!  Όπως ο ίδιος αναφέρει στο newgreektv.com, εργαζόταν παράλληλα με το σχολείο, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να δείξει την αξία του.

Η επαφή του Κωνσταντίνου Βλάχου με τις ΗΠΑ του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ελίτ της χώρας.  Μέχρι σήμερα, έχει προσθέσει στο βιογραφικό του συνεργασίες με τον Λευκό Οίκο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης και άλλους σημαντικούς φορείς, μαζί με την βραβευμένη σεφ Μαρία Λόη και άλλα μεγάλα ονόματα.

Ο Κωνσταντίνος Βλάχος είναι απόφοιτος του OTEC School for Tourism και στόχος του είναι να αναδείξει την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, σε όλα τα επίπεδα.