Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Μεγάλες νίκες για ΟΦΗ Κρήτες ΝΥ και Λέρο στο long Island League

  • Written by 

του Δημήτρη Φιλιππίδη

Oι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για ποδοσφαιρική δράση το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, και το θέαμα στα γήπεδα του Λονγκ Αιλαντ Λιγκ ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Το πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουν το Λονγκ Αιλαντ Λιγκ μαζί με την ΕΠΟ Αμερικής μπαίνει στην τελική ευθεία με τον δεύτερο γύρο και ενώ όλα είναι ανοιχτά για την διεκδίκηση των πρώτων θέσεων.

3η Κατηγορία

Leros vs Rockville Centre Bandits 1-0

Η Λέρος προερχόμενη από ατυχή αποτελέσματα, είχε ανάγκη μία μεγάλη νίκη για να αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Οι παίκτες του Τάκη Ρίζου, μεσούσης της εβδομάδας είχαν δώσει όρκο νίκης και πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν κέρδισαν την δέυτερη ομάδα της Λίγκας, το Ροκβιλ. Παρότι στα χαρτιά το Ρόκβιλ ήταν το φαβορί, οι Λεριοί από το πρώτο λεπτό πήραν τα ηνία του αγώνα έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν πρωτοβουλίες. Στο πρώτο ημίχρονο, οι γαλανόλευκοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, καθώς θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί και με δύο γκολ, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν κέρβερος κάτω από τα δοκάρια. Ο κόουτς Ρίζος στην επανάληψη φρέσκαρε την ομάδα με αλλαγές, χωρίς όμως να αλλάξει το ήδη πετυχημένο σύστημα παιχνιδιού. Το παιχνίδι συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με τους παίκτες της Λέρου να μην μπορούν όμως να μετουσιώσουν σε γκολ την συντριπτική υπεροχή τους. Στο 72ο λεπτό ο τερματοφύλακας της ελληνικής ομάδας Βαγγέλης Αμβροσιάτος στην μοναδική επικίνδυνη στιγμή των Ροκβιλ, με εκπληκτική αντίδραση απεσώβησε το γκολ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ των αντιπάλων ενώ λίγο αργότερα με αυτοθυσία για δέυτερη φορά έσωσε την ομάδα του, όμως τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι. και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει 0-0, στο 92ο λεπτό ο Παναγιώτης Αγγελής, με διπλή ντρίπλα ξεμαρκαρίστηκε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, και τους φίλους της Λέρου στα ουράνια. Το 1-0 παρέμεινε και στις καθυστερήσεις και έτσι η ομάδα της λέρου πέτυχε εξαιρετικά σημαντική νίκη αποδεικνύοντας ότι η βαθμολογική θέση είναι πλασματική. Από την ελληνική ομάδα, που αγωνιζεται χωρίς κανέναν παίκτη μη ελληνικής καταγωγής, δεν υστέρησε κανείς. Σε δηλώσεις του με το πέρας του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας αφιέρωσε την νίκη στους ανθρώπους της Διοίκησης της ομάδας που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και διαφημίζουν το νησί στα αμερικανικά γήπεδα.
Λέρος: Αμβροσιάτος, Τσιάκα, Ρίζος Β, Παχής, Παπαποστόλου, Θεοφιλάκος Π, Θεοφιλάκος Φ, Αγγελής, Ρόζας, Θωμάτος, Νούσιος, Βασιλόπουλος Ε, Βασιλόπουλος Σ, Λέτσιος, Ζησιμάτος, Κρεμέζης, Κράγκουρας, Βαδούρος,

Central Islip/Galacticos vs OFI Crete New York 1-2

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι Κρητικοί στο Casamento Park Field, συνεχίζοντας την εξαιρετική τους φετινή πορεία, σκαρφαλώνοντας στην δεύτερη θέση με 18 βαθμούς. Ο ΟΦΗ Κρήτες της Νέας Υόρκης, μπήκαν αποφασισμένοι στον αγώνα να πάρουν το τρίποντο απέναντι στην ουραγό ομάδα του ομίλου και να κάνουν ακόμα ένα βήμα για την συμμετοχή τους στα πλέη οφ της σεζόν. Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με εκατέρωθεν ευκαιρίες, όμως η ατυχία χτύπησε την πόρτα της ελληνικής ομάδας με τον τραυματισμό του τερματοφύλακα Χ. Μαραγκουδάκη, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Λιόλιο. Το πρώτο ημίχρονο η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω διαρκώς και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν το γκολ, όμως τα πρώτα 45 βρήκαν τις δύο ομάδες ισοπαλες με 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του προπονητή Παντελή Χατζηανδρέου άλλαξαν τις ισορροπίες, και οι Κρητικοί πήραν την πρωτοβουλί στον αγώνα μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Γκαλάκτικος. Με την έναρξη της επανάληψης ο Βουζούκος με ωραία ασίστ βρήκε τον Μανώλη Κουντουράκη και αυτός πέτυχε ένα κρίσιμο γκολ, αφού πλέον η ομάδα πήρε το πάνω χέρι. Στο 55ο λεπτό, οι δύο νεοεισελθόντες Κυριάκος Μαλλιάς και Νίκος Κουντουράκης με εξαιρετικό συνδυασμό, έκρυψαν στην κυριολεξία την μπάλα και ο Νίκος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στην κρητική ομάδα που αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να έχει πετύχει ευρύτερη νίκη. Οι Γκαλάκτικος, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στο προβάδισμα των αντιπάλων επιστράτευσαν το βρώμικο παιχνιδι ξεπερνώντας τα αθλητικά όρια σε πολλές μονομαχίες με την ανοχή του διαιτητη. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-2 λίγο πριν το τέλος. με την νίκη αυτήν οι παίκτες του Χατζηανδρέου, έδειξαν ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την πολυπόθητη άνοδο στην 2η κατηγορία. Καλύτεροι παίκτες της ομάδας ήταν ο Μ.Κουντουράκης και ο Χ.Μαυρουδής, οι οποίοι έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα στην αναμέτρηση βοηθώντας την ομάδα να πάρει τη νίκη, τόσο επιτελικά όσο και ανασταλτικά. Ο προπονητής του OFI New York, μιλώντας μετά το τέλος του ματς τόνισε ότι αυτή ήταν μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της ομάδας του.
OFI New York Χ.Μαραγκουδάκης, Γ.Στρατιδακης, Μαρακουδακη, Εμεξετζίδης, Παναγόπουλος, Χ.Μαυρουδής, Μ.Κουντουράκης, Α.Βουζουκος, Μαυράκης, Αλ. Παπαδόπουλος, Κ.Αγαπακης, Α.Λιόλιος, Ν. Κουντουράκης, Κ. Μαλλιάς.

Floral Park 2 vs Konisyros 3-0
Η Κως Νίσυρος δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στην πρωτοπόρο ομάδα του Φλόραλ Παρκ και οι παίκτες του Γιάννη Κωνσταντινίδη παρα τον ενθουσιασμό, υπέκυψαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων. Παρόλα αυτά το δείγμα γραφής δεν ήταν αρνητικό καθώς οι νησιώτες δείχνουν διάθεση και ζήλο στον αγώνα τους.
2:00 μμ East Hampton FC vs Lindenhurst 3-0

Η Βαθμολογία:

LISFL 2013-2014
3η κατηγορία Ανατολή

East Hampton FC 30
Rockville Centre Bandits 14
Panatha USA 13
Lindenhurst 12
Λέρος 6

3η κατηγορία Δύση

Floral Park 2 21
ΟΦΗ Κρήτες ΝΥ 18
South Jamaica Portuguese 18
ΚωςΝίσυρος 6
Central Islip Los Galacticos 3

τα αποτελέσματα Β κατηγορία

Farmingville Portuguese - North Bellport 0-3
NY West Indies United- Real Caribe 3-0
NY Olympiacos - Port Jefferson 4-1
NY Serbia - Deer Park 3-0
Floral Park Queens Liberty United 1-3
College Point Flames MLMIF - NY Towers 0-2
2η Κατηγορία βαθμολογία

Ανατολή

NY Serbia 31
North Bellport 26
Deer Park 20
NY Olympiacos 17
Port Jefferson 2 14
Farmingville Portuguese 4

Δύση

NY West Indies United 31
MLMIF - NY Towers 28
College Point Flames 18
Queens Liberty United 16
Floral Park 12
Real Caribe 6

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι Χορηγός Δημοσίων Σχέσεων είναι το University Orthopedics στο 23-18 31 δρόμους, suite 210 στην Αστόρια με τηλέφωνο 718 7771885 και στο 155 της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάτταν. Χορηγός επικοινωνίας είναι το New Greek TV και ο Ηellas FM