Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Με επιτυχία συνεχίζει το έργο του το Hellenic Relief Foundation

  • Written by 

Ολοκληρώθηκαν οι καθιερωμένες πασχαλινές διανομές του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης Hellenic Relief Foundation που μεσολαβεί ώστε οι ομογενείς της Αμερικής να σταθούν για τρίτη συνεχή χρονιά αρωγοί σε οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα λόγω της οικονομικής κρίσης.


Την Μεγάλη Δευτέρα είχαν μοιραστεί ρούχα και παπούτσια σε 350 παιδιά, προσφορά της Ρίας Φράγκου ιδιοκτήτριας των παιδικών καταστημάτων Μarazil καιMandarino
Την Μεγάλη Τετάρτη μοιράσθηκαν Πασχαλινά τρόφιμα. Συγκεκριμένα δόθηκε μία σακούλα μεγάλη με ξηρά τρόφιμα, ολόκληρο, ή μισό, ή ¼ αρνί ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας, δύο πορτοκαλάδες του 1 ½ λίτρων η κάθε μία, δύο μπουκάλια κρασιά, προσφορά της οινοποιίας Μπουτάρη, τυρί, ελιές, βούτυρο, ψωμιά τοστ και τσουρέκι..
Δόθηκαν τρόφιμα σε 300 οικογένειες στην Αθήνα, 20 στο σχολείο ΑΜΕΑ του Πειραιά, 24 σε άπορους καλλιτέχνες, 21 σε κάποιες ενορίες ιδιαίτερα φτωχές, 60 στη Θεσσαλονίκη και 15 στις Σπέτσες
Η διανομή στην Αθήνα έγινε στις εγκαταστάσεις του Μερόπειου φιλανθρωπικού ιδρύματος από τους εθελοντές που συνεργάζονται με το Hellenic Relief με επί κεφαλής την Μαρία Σιούρδη.
Τα έξοδα της πασχαλινής διανομής που ανέρχονται στις 25,000 δολάρια θα συγκεντρωθούν μέσω συναυλίας αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου που θα πραγματοποιηθεί στο Tenafly του New Jersey την Παρασκευή 2 Μαΐου. Ο Γρηγόρης Μανινάκης συνοδευόμενος από την ερμηνεύτρια Σταυρούλα Μανωλοπούλου και τον σολίστα στο μπουζούκι Χρήστο Βιδινιώτη που επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη από την Ελλάδα για σειρά συναυλιών και με τη συμμετοχή της ορχήστρας Μικρόκοσμος θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου.
O Προκόπης Ζέρβας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του HRF εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια διοργάνωση των διανομών από τους εθελοντές στην Αθήνα.
To Hellenic Relief Foundation ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου 200,000 δολάρια και έχουν διανεμηθεί 135 περίπου τόνοι τροφίμων.
Για περισσότερες πληροφορίες.
www.hellenicrelief.org

Media