Log in
A+ A A-

Ορθόδοξοι Ιεράρχες Αμερικής εναντίον ομοφυλοφιλικών γάμων

Με σκεπτικισμό και ανησυχία υποδέχθηκαν οι Αρχιεπίσκοποι και Μητροπολίτες των Ορθοδόξων Εκκλησιών Βορείου και Κεντρικής Αμερικής την θεσμοθέτηση των ομοφυλοφιλικών γάμων. Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

"Εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για κάποιες από τις αποφάσεις των σεβαστών Κυβερνήσεων των χωρών μας και για συγκεκριμένες κοινωνικές τάσεις όσον αφορά στον γάμο και,ειδικότερα, για την νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου".  Με αυτά περίπου τα λόγια, οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες Βορείου και Κεντρικής Αμερικής εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, παίρνοντας θέση για ένα θέμα που έχει προκαλέσει κοινωνικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.

"Η Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία για τον γάμο και την σεξουαλικότητα, η οποία βασίζεται στην Αγία Γραφή και σε δυο χιλιάδες χρόνια εκκλησιαστικής παράδοσης και κανόνων, υπαγορεύει ότι ο γάμος υφίσταται ως η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας και πως ο αυθεντικός γάμος συμβολίζει το μυστήριο της ένωσης του Χριστού με τη Νύφη του, την Εκκλησία.", συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία στην συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι παραμένουν ευπρόσδεκτοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

"Τα άτομα με ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις θα αντιμετωπιστούν με την ίδια συμπόνοια και αγάπη από τον Κύριό μας, Ιησού Χριστό.  Επιπλέον, η Εκκλησία είναι ένα πνευματικό νοσοκομείο, όπου καλούμαστε να βρούμε την θεραπεία της χαμένης ανθρωπιάς μας μέσω του Ιησού Χριστού, ο οποίος πήρε την ανθρώπινη φύση προκειμένου να την σώσει", καταλήγει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε σαρκική παρασπονδία εκτός γάμου, είτε πρόκειται για ομοφυλοφιλική είτε για ετεροφυλοφιλική, δεν είναι αποδεκτή από την Εκκλησία.

Πλέον, αναμένεται να διαφανεί εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις από πλευράς των ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων.