Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Υπογραφές στην διακρατική συμφωνία Ελλάδος-Αυστραλίας για την βίζα

  • Written by 

Έπεσαν οι υπογραφές στην Διακρατική Συμφωνία Ελλάδος- Αυστραλίας για χορήγηση βίζας σε 500 άτομα, ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο, στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στην Καμπέρα. Η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην μακρινή ήπειρο και ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας κ. Σκοτ Μόρισον υπέγραψαν την συμφωνία, που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές. 

 

Σύμφωνα με τους δύο εκπροσώπους των Κυβερνήσεων Ελλάδος και Αυστραλίας, σκοπός της συμφωνίας είναι "η ενδυνάμωση των δεσμών και η προώθηση της κινητικότητας των νέων μεταξύ των δύο χωρών και θα τεθεί σε ισχύ, μόλις επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή". Σύμφωνα με τον κ. Μόρισον εάν το πρόγραμμα αυτό έχει επιτυχία, τότε θα μπορούσε να επεκταθεί, πρόταση στην οποία είχε συμφωνήσει και η κυρία Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την κατάρτιση του προγράμματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι Αυστραλοί που επισκέπτονται την Ελλάδα δαπανούν ανά ταξίδι κατά μέσο όρο 1.369 ευρώ και βρίσκονται στη δεύτερη σειρά κατάταξης των ταξιδιωτικών δαπανών.

Σϋμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εμβάθυνσης των τουριστικών σχέσεων», υπογραμμίζοντας την τουριστική συνεργασία των δυο χωρών. Η πρωτοβουλία για τη συμφωνία ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και ήταν αίτημα της ομογένειας, καθώς θα συμβάλλει στην ενίσχυση των σχέσεων και στην ανάπτυξη πολλαπλών συνεργασιών.

φωτό news.gtp.gr