Log in
A+ A A-

Κληρικολαϊκή: Ο Μπάιντεν για Οικονομία - Χάλκη - Κυπριακό

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια απευθύνθηκε προς την Ελληνορθόδοξη κοινότητα, την Ελλάδα και την Κύπρο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο κεντρικό δείπνο της 42ης Κληρικολαϊκής Συνόδου στην Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε, αρχικά, με κολακευτικά λόγια στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας παράλληλα και στον ρόλο που θα παίξει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος στάθηκε στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε ό,τι αφορά στο αίτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

"Η προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων στην Τουρκία είναι απολύτως απαραίτητη.  Είναι ένας διπλός δρόμος καθώς και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν την ίδια ελευθερία στην Ελλάδα", επεσήμανε ο κ. Μπάιντεν.

Αναφορικά με το Κυπρικακό, ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε ως "την μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του" το γεγονός ότι δεν προχωρούν οι διαδικασίες για να βρεθεί λύση, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο μέλλον.