Log in
A+ A A-

Β. Μαρινάκης: Έχω βάλει 100 εκατομμύρια ευρώ

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, τονίζοντας ότι έχει επενδύσει στον Ολυμπιακό περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ κατά την διάρκεια της τετραετούς παρουσίας του.

"Εγώ από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα τόνισα ότι θα χτίσω έναν Ολυμπιακό που να μην έχει ανάγκη τον μεγαλομέτοχό του και το έχουμε κάνει σε πολύ μικρότερο χρόνο από ό,τι υπολογίζαμε, γιγαντώνοντας ταυτόχρονα το όνομα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη! Είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτοί οι πρόεδροι στην Ευρώπη που έχουν βάλει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ που έβαλα εγώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την προσωπική μου περιουσία", τόνισε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, ο οποίος τόνισε ότι οι πωλήσεις παικτών είναι στο πλαίσιο του financial fair play της ΟΥΕΦΑ αλλά και βάσει του οικονομικού σχεδιασμού της ΠΑΕ.

"Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η ομάδα έχει χάσει από τα έσοδα της σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτά τα 15 εκατομμύρια είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τις χορηγίες, τα εισιτήρια. Όλα τα βασικά έσοδα μιας ομάδας.  Έτσι το τεράστιο μπάτζετ που έχει ο Ολυμπιακός για τα ελληνικά δεδομένα, ένα μπάτζετ περίπου 55 εκατομμυρίων το χρόνο, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και λειτουργικά έξοδα, καλύπτεται από τα έσοδα από το Champions League αλλά και από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Και αυτό το μοντέλο είναι αναγκαστικό λόγω financial fair play και αν θέλουμε να βρισκόμαστε στην Ευρώπη.", ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ότι μόνο αυτούς για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται θα μπορέσουν να προσεγγίσουν οι αντίπαλοί του.

"Φυσικά πήραμε και τον Κολοβό, που είναι δανεικός στον Πανιώνιο, τον μικρό τον Πλέγα από την Παναχαϊκή που θεωρείται τεράστιο ταλέντο, όπως και τον Καθάριο από τον Πανθρακικό αλλά και τον Καραμάνο από τον Ατρόμητο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλουμε Έλληνες! Αντίθετα ΣΑΡΩΝΟΥΜΕ όλη την ελληνική αγορά!".

Σε ό,τι αφορά στους παίκτες που έφυγαν με μεταγραφή, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η προσφορά για τον Σάμαρη ήταν "εκτός προγράμματος" και ότι για τον Μανωλά υπήρχαν προτάσεις από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο υποστήριξε ότι ο ίδιος επέλεξε να φύγει, παρότι η Διοίκηση πίεσε για το αντίθετο και του προσέφερε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της καριέρας του.  Αντίθετα, για τον Χολέμπας, αποκάλυψε ότι "δεν τον ήθελε ο προπονητής" και ότι αποτελούσε "ξένο σώμα" για την ομάδα.

Όσο για τις λεγόμενες μεταγραφές "μεγάλων ονομάτων" που δεν έγιναν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε ότι και του ίδιου θα του άρεσε μια μεταγραφή "τύπου Ριβάλντο", αλλά οι εποχές "έχουν αλλάξει".

"Ο Σαβιόλα είχε συμβόλαιο κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Με την εφορία πλησίαζε τα τέσσερα. Με ένα εκατομμύριο παραπάνω θα μπορούσαμε να φέρουμε τον Ροναλντίνιο.  Άρα το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά ποδοσφαιρικό. Οι προπονητές πλέον θέλουν νιάτα και ταχύτητα και γι αυτό βλέπετε ένα νέο παιδί σαν τον Μανωλά να κάνει μεταγραφή 15 εκατομμυρίων και κάποιον στα 30 του χρόνια να κάνει μια μεταγραφή 1-2 εκατομμύρια! Γιατί έτσι είναι η αγορά του ποδοσφαίρου στις μέρες μας! Κι εγώ σαν οπαδός ήθελα να βλέπω Ριβάλντο, αλλά οι εποχές άλλαξαν.".

Από την πλευρά τους, οι οργανωμένοι εξέφρασαν την συμπαράστασή του στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητώντας του να αγνοήσει τους "λογιστές του διαδικτύου".