Log in
A+ A A-

Βόμβα Κύπρου στην Βοσνία!

Βόμβα μεγατόνων από την Εθνική Κύπρου, η οποία επικράτησε με 2-1 της Βοσνίας - Ερζεγόβίνης στην Ζένιτσα και δήλωσε "παρούσα" στον όμιλο με το "καλημέρα", αφήνοντας υποσχέσεις για κάτι καλό στα προκριματικά του Euro 2016.

 

Στην έναρξη του αγώνα τίποτε δεν προμήνυε την τελική εξέλιξη, αφού, σε ένα κολασμένο γήπεδο, οι Βόσνιοι άνοιξαν το σκορ με τον Ιμπίσεβιτς.  Όμως, οι Κύπριοι επέδειξαν αποφασιστικότητα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Χριστοφή στο 45' και τελικά να πάρουν τη νίκη με γκολ του ίδιου παίκτη στο 73'.

Οι Βόσνιοι άρχισαν να πιέζουν και τελικά στο 88' κέρδισαν πέναλτυ.  Όμως, ο Γιωργαλλίδης "ψώνισε" τον Πιάνιτς και κράτησε το υπερπολύτιμο τρίποντο για τους Κύπριους.

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Βρσάγιεβιτς, Μπίκσατσιτς, Σούντζιτς, Λούλιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Σούσιτς (62' Μεντουνιανίν), Πρτσιτς (62' Χαϊροβιτς), Ιμπίσεβιτς, Ντζέκο.

ΚΥΠΡΟΣ (Π. Χριστοδούλου): Γιωργαλλίδης, Χ. Κυριάκου, Μερκής, Ζούνιορ, Αντωνιάδης, Μακρίδης (83' Σιέλης), Λαμπάν, Νικολάου, Εφραίμ (71' Αλεξάνδρου), Χριστοφή, Αλωνεύτης (46' Χαραλαμπίδης).

Σκόρερ: Ιμπίσεβιτς 6' / Χριστοφή 45', 73'

Κίτρινες: Πρτσιτς, Ντζέκο / Εφραίμ, Λαμπάν

Κόκκινες: - / -

Διαιτητής: Αρανόφκι Λεβγένι

Α' Βοηθός: Κορνίγκο Ολεκσαντρ

Β' Βοηθός: Βοϊτιούκ Ολεκσαντρ

4ος: Σχλόνχακ Σέμεν

1ος επιπρόσθετος: Μπόικο Σεργκι

2ος επιπρόσθετος: Αμντούλα Ανατόλι

Παρατηρητής: Φινλέι Ντέιβιντ