Log in
A+ A A-

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η Ιστορία μέσα από τα πρωτοσέλιδα

Δείτε πως η Αθλητική Ηχώ, το Φως, ο Φίλαθλος, αλλά και οι μεταγενέστερες εφημερίδες (Goal News, Εξέδρα, SportDay) έχουν καλύψει τα σημαντικότερα ντέρμπι των πιο επιτυχημένων ελληνικών ομάδων: του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

 

Έθνος: 2 Ιουνίου 1930

Σπάνιο ντοκουμέντο από το ανεπανάληπτο 8-2 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, την πιο εμφατική νίκη στην ιστορία των ντέρμπι "αιωνίων".

Αθλητική Ηχώ: 18 Ιουνίου 1964

Το πρωτοσέλιδο της Αθλητικής Ηχούς μετά την καταστροφή του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από αγανακτισμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, οι οποίοι πίστευαν ότι ο ημιτελικός Κυπέλλου είναι σικέ.

Αθλητική Ηχώ: 30 Ιουνίου 1982

Το ιστορικό μπαράζ του Βόλου του 1982 βάφτηκε "ερυθρόλευκο", ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κι ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του τον τίτλο για πέμπτη συνεχή σεζόν.

Αθλητική Ηχώ: 29 Μαΐου 1986

Το πρωτοσέλιδο της Αθλητικής Ηχούς μετά το 4-0 του "αυτοκράτορα" Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον τελικό Κυπέλλου του 1986.

Αθλητική Φωνή: 9 Μαΐου 1988

Ο Νίκος Σαργκάνης αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ιστορικού τελικού Κυπέλλου του 1988 χάρη στις δύο αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι. Το ντέρμπι με τη μεγαλύτερη ένταση και το τρομερό παρασκήνιο κατέληξε στα χέρια του Παναθηναϊκού.

Φως: 11 Μαρτίου 1991

Μετά τη λαίλαπα της εποχής Κοσκωτά κι ενώ ο Αργύρης Σαλιαρέλης είχε πάρει τα ηνία στα κοινά του, ο Ολυμπιακός σημείωσε μία σημαντική νίκη γοήτρου επί του Παναθηναϊκού με γκολ του Νίκου Αναστόπουλου.

Αθλητική Ηχώ: 13 Μαΐου 1993

Επτά χρόνια μετά την "τεσσάρα", η Αθλητική Ηχώ χρησιμοποίησε ξανά τη λέξη "αυτοκράτορας" για να δώσει έμφαση στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου.

Αθλητική Ηχώ: 23 Νοεμβρίου 1999

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό μετά από τριάμισι χρόνια κι η Αθλητική Ηχώ έκανε λόγο για "τηγάνισμα" του Ολυμπιακού.

Φως: 27 Μαρτίου 2000

 Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, αλλά ο Αλέκος Αλεξανδρής είχε απαντήσει άμεσα και το τελικό 2-2 του ΟΑΚΑ έβαλε σε θέση οδηγού για τον τίτλο τον Ολυμπιακό. Highlight: Τα "γαλλικά" του Ζλάτκο Ζάχοβιτς στον Αλμπέρτο Μπιγκόν.

Φίλαθλος: 27 Μαρτίου 2000

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε "θρίλερ για Όσκαρ", αλλά η ουσία ήταν ότι ο Ολυμπιακός "γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια" κι έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Αθλητική Ηχώ: 22 Μαρτίου 2001

"Ρετάλια", χαρακτήρισε η Αθλητική Ηχώ τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά τη βαριά ήττα-αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας του 2001. Πρόκειται, ασφαλώς, για το αξέχαστο 1-4 της Λεωφόρου.

Φως: 25 Μαρτίου 2002

Το πρωτοσέλιδο του Φωτός για το ντέρμπι της "ευρωπαϊκής ζούγκλας της Λεωφόρου" ελέω της επίθεσης παραγόντων και οπαδών του Παναθηναϊκού στον Μάκη Ευθυμιάδη.

Φίλαθλος 25 Μαρτίου 2002

Με "Άνω Ραχούλα" παρομοίασε τον Παναθηναϊκό ο Φίλαθλος για το ξυλοφόρτωμα του διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη στο ισόπαλο 1-1 ματς του "Α. Νικολαΐδης" με τον Ολυμπιακό.

Goal News: 13 Ιανουαρίου 2003

 

Στο περίφημο ντέρμπι με τα δύο "πράσινα" αυτογκόλ "υπήρξε Θεός", καθώς ο Παναθηναϊκός έβαλε και τρία "κανονικά" γκολ, επικρατώντας 3-2 του Ολυμπιακού.

Φίλαθλος: 13 Ιανουαρίου 2003

"Το DNA μίλησε", ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό και τον ίδιο του τον εαυτό (δύο αυτογκόλ).

Φίλαθλος: 11 Μαΐου 2003

Η προαναγγελία του "τελικού" της Ριζούπολης. "Μας περιμένουν στη γωνία να μας κάνουν ρεντίκολο" για το ματς που "θα καλύψουν πολλά διεθνή ΜΜΕ ακόμα κι από την Ιαπωνία", ανέφερε ο Φίλαθλος. Τελικά, δεν αποφύγαμε το ρεζιλίκι...

Goal News: 19 Απριλίου 2004

"Μάγκες" χαρακτήρισε η Goal News τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, οι οποίοι τα έδωσαν όλα για τη νίκη και τελικά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Φίλαθλος: 19 Απριλίου 2004

Για αδικαιολόγητη αποβολή του Ζιοβάνι στην κοκορομαχία με τον Σωτήρη Κυργιάκο έκανε λόγο ο Φίλαθλος, στο ματς που απέκτησε το χαρακτηρισμό "ντέρμπι του Δούρου".

Goal News: 11 Απριλίου 2005

Η Goal News έκανε λόγο για δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού (με γκολ του μετέπειτα "ερυθρόλευκου" Μιχάλη Κωνσταντίνου), ωστόσο η κούπα πήγε στον Πειραιά.

SportDay: 16 Ιανουαρίου 2006

Ήταν η εποχή που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χάριζε στον Σωκράτη Κόκκαλη ένα DVD με διαιτητικά λάθη υπέρ του Ολυμπιακού κι ένα κρασί Παράγκα! Η SportDay ταύτισε τα γεγονότα μετά το 3-2 των "ερυθρολεύκων" επί του Παναθηναϊκού.

SportDay: 5 Μαρτίου 2007

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για δεύτερη σερί φορά τον Ολυμπιακό και του "πήρε τον αέρα". Σκόρερ του "πράσινου" γκολ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και μάλιστα στο 89ο λεπτό.

Goal News: 5 Μαρτίου 2007

Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού "μες στον Περαία" έπειτα από 11,5 χρόνια.

GoalNews: 18 Ιανουαρίου 2008

"Λίγο να παίξει, σε σκοτώνει ο Ολυμπιακός", ανέφερε ο Τύπος μετά τον "ερυθρόλευκο" θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Φίλαθλος: 22 Μαρτίου 2010

Το γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη γοήτρου επί του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο και φλογισμένο ΟΑΚΑ.

Εξέδρα: 22 Μαρτίου 2010

"Μπουρλότο" στη φιέστα του Παναθηναϊκού έβαλε ο Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

GoalNews: 20 Φεβρουαρίου 2011

"Ντάλτον της Ελλάδας", χαρακτήρισε η GoalNews το διαιτητικό τρίο του ντέρμπι της 19ης Φεβρουαρίου 2011, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό με τη βοήθεια της σφυρίχτρας.

Φίλαθλος: 20 Φεβρουαρίου 2011

"Έσφαξαν τον ΠΑΟ", ανέφερε λιτά και περιεκτικά ο Φίλαθλος, ύστερα από το επεισοδιακό ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης".

Εξέδρα: 19 Μαρτίου 2012

Μαύρο το πρωτοσέλιδο της Εξέδρας εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και είχαν ως αποτέλεσμα να μην τελειώσει ποτέ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

SportDay: 10 Δεκεμβρίου 2012

Με πρωταγωνιστή το 18χρονο Χάρη Μαυρία, ο Παναθηναϊκός της σεζόν που έμεινε εκτός Ευρώπης αποδείχθηκε ανώτερος του Ολυμπιακού, αλλά αρκέστηκε στο 2-2 του ΟΑΚΑ.

Φως: 15 Απριλίου 2013

Έντονες αποδοκιμασίες και μικρής έκτασης επεισόδια σημάδεψαν το ντέρμπι του πρωταθλητή Ολυμπιακού με τον αποδυναμωμένο Παναθηναϊκό, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί δεν μπορούσαν να χωνέψουν το γεγονός ότι η ομάδα τους έσωσε την παρτίδα  στο 87'.

Goal News: 3 Μαρτίου 2014

Το "τριφύλλι" "διέσυρε τον Ολυμπιακό" στο πιο πρόσφατο ντέρμπι τους κι ο Μάρκους Μπεργκ έχει περίοπτη θέση στα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας.

SportDay: 3 Μαρτίου 2014

Ο Ολυμπιακός βάδιζε ολοταχώς για την κατάκτηση του πρώτου αήττητου πρωταθλήματος της ιστορίας του από καταβολής Α' Εθνικής, αλλά η "Πανάθα" τον ταπείνωσε με 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Contra.gr