Log in
A+ A A-

Europa League: Παλικάρι ο ΠΑΟΚ - Άτυχος ο Αστέρας

Άγγιξε τη νίκη μέσα στην Ιταλία ο ΠΑΟΚ, που ισοφαρίστηκε τελικά από την Φιορεντίνα και έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει βήμα πρόκρισης (1-1).  Πάλεψε ο Αστέρας κόντρα στην Τότεναμ, αλλά έπεσε θύμα της αστοχίας του και της αποτελεσματικότητας των Άγγλων (1-2).

Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ 1-1

Άλλη μία σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά έζησε χθες ο ΠΑΟΚ που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πήρε ισοπαλία με 1-1 από τους βασικούς της Φιορεντίνα και μένει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση στους «32» του Europa League.

Ο Αναστασιάδης δικαιώθηκε με την επιλογή του να παρατάξει μία ομάδα χωρίς πολλές αλλαγές, καθώς για το κοουτσάρισμα που έκανε, καθώς στο πρώτο μέρος η άμυνα της ομάδας πέρασε εφιαλτικές στιγμές.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων γιατί είχε τον Γλύκο σε τρομερή μέρα. Πολύ καλούς τους Τζιόλη και Κλάους και πήρε βοήθειες από τους δύο παίκτες που μπήκαν αλλαγή και έπαιξαν για αρκετή ώρα. Μάλιστα ο Μαρτενς πέτυχε και το χρυσό γκολ του ΠΑΟΚ από τρομερή ατομική προσπάθεια του Γκολάσα και πάσα του Κλάους.

Ο «Δικέφαλος» είχε και τρομερή υποστήριξη από τους 2000 οπαδούς του που μαζί με τους υπόλοιπους ΠΑΟΚτσήδες βλέπουν την ομάδα τους να κρατά την τύχη στα χέρια της. Με δύο νίκες (η μία με την Γκινγκάμπ με διαφορά αν οι Γάλλοι κερδίσουν την Φιορεντίνα) ο ΠΑΟΚ προχωρά.

Η βαθμολογία στον 11ο όμιλο:
1. Φιορεντίνα 10 (8-1)
2. Γκινγκάμπ 7 (4-3)
3. ΠΑΟΚ 4 (7-5)
4. Ντινάμο Μινσκ 1 (1-11)

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρτέμιο Φράνκι"Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς (86' Μπαμπατσάρ), Βάργκας (70' Μπόρχα Βαλέρο), Πισάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λάτζαρι (59' Μαρίν), ΓκόμεθΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (90' Τζαβέλλας), Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Γκολάσα,Τζανδάρης, Τζιόλης, Περέιρα (46' Μαντούρο), Σαλπιγγίδης (71' Μάρτενς), Αθανασιάδης
Διαιτητής: Σεμπαστιάν Ντελφεριέ
Γκολ: 81' Μάρτενς, 88' Πασκουάλ
Κάρτες: 28' Κίτσιου

Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ 1-2

Εικόνα στο φινάλε του αγώνα με 6.000 φίλους του Αστέρα να χειροκροτούν όρθιοι τους παίκτες της ομάδας αντικατοπτρίζει πλήρως την αναμέτρηση, σε αντίθεση με το τελικό σκορ που βρήκε την Τότεναμ νικήτρια με 2-1. Οι Αρκάδες ήταν πραγματικά απόλαυση στο β' ημίχρονο, έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη ωστόσο πλήρωσαν ένα πολύ μικρό νεκρό διάστημα στα τέλη του πρώτου μέρους όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2 τέρματα. Ένα αποτέλεσμα που δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν στην επανάληψη καθώς επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.

Ο Αστέρας έδωσε από την αρχή την κατοχή της μπάλας στην Τότεναμ προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Είχε δυο-τρεις καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με τους Άγγλους που δεν είχαν απειλήσει μέχρι το 36' όπου άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Τάουνσεντ. Οι Αρκάδες πάγωσαν από το γκολ και στο 42' ο Κέιν το εκμεταλλεύτηκε γράφοντας το 0-2.

Στην επανάληψη είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με... ύφος από το προβάδισμά τους και ο Αστέρας τους έβαλε στην περιοχή τους. Καταιγιστικοί οι Αρκάδες στο πρώτο 20λεπτο, επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μάσα στο 65'.

Η Τότεναμ κράτησε στη συνέχεια για λίγα λεπτά το ρυθμό αλλά έζησε ένα εφιαλτικό τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Αστέρας άρχισε πάλι να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες, μείωσε στο 90' με τον Μπαράλες και στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων είχε άλλες δύο σπουδαίες φάσεις. Τελικά το 2-2 δεν ήρθε και πλέον η πρόκριση απομακρύνεται μετά και τη νίκη της Μπεσίκτας επί της Παρτιζάν.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:
1. Μπεσίκτας 8 (8-3)
2. Τότεναμ 8 (8-3)
3. Αστέρας Τρίπολης 4 (5-8)
4. Παρτίζαν 1 (1-8)

H 5η αγωνιστική:
27/11: Αστέρας Τρίπολης - Μπεσίκτας
27/11: Τότεναμ – Παρτίζαν

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολκοτρώνης
Διαιτητής: Χαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ
Βοηθοί: Χοσέ Μιράντα, Χαβιέρ Αγκιλάρ Ροδρίγκεθ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (81' Γιαννιώτας), Ουσέρο, Τσοκάνης (60' Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Ρόλε, Πάρα (84' Μπαράλες)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ποτσετίνο): Φορμ, Ντάιερ, Ντέιβις, Βερτόνχεν, Φάσιο, Σταμπουλί, Ντεμπελέ, Λαμέλα (46' Σολδάδο), Τάουνσεντ, Έρικσεν (62' Μέισον), Κέιν (77' Παουλίνιο)

Γκολ: 90' (πεν.) Μπαράλες - 36' (πεν.) Τάουνσεντ, 42' Κέιν
Δοκάρι: 65' Μάσα
Κίτρινη: 36' Σανκαρέ
Κόκκινη: 89' Φάσιο

Sport24