Log in
A+ A A-

Ολυμπιακός - Γαλατασαράι 93-66

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καταιγιστικοί απέναντι στην Γαλατασαράι , επικρατώντας με 93-66. Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους οι Χάντερ, Σπανούλης και Μάντζαρης, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Δημήτρης Αγραβάνης και Τρεμέλ Ντάρντεν, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και έβγαλε αρκετή ενέργεια στο παρκέ.

Από την Γαλατασαράι, ξεχώρισε ο Κάρλος Αρόγιο, που ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, ενώ ο Εντέρ Αρσλάν πρόσθεσε 10 πόντους. Ο Ίαν Βουγιούκας αγωνίστηκε 7 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, έχοντας 3 πόντους με 1/2 δίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, και 2 ασίστ.

Ο αγώνας
Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πολυφωνία στην επίθεση και βγάζοντας ενέργεια στην επίθεση, κατάφεραν να δημιουργήσουν διαφορά με το "καλημέρα" (9-2 στο 3'). Ο Βασίλης Σπανιούλης μπήκε στην εξίσωση του αγώνα στο 4' και έχοντας βοήθεια από τον Μπράιαντ Ντάνστον το "ερυθρόλευκο" προβάδισμα αυξήθηκε (13-5 στο 5'). Ο Ντάρντεν αποσύρθηκε στον πάγκο για να περάσει στο παιχνίδι ο Λαφαγιέτ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρία γκαρντ, ωστόσο διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα και με τρίποντο του πρώην παίκτη της Βαλένθια έγινε το 18-9 (8'). Ο Χάντερ ανέβασε σε διψήφια επίπεδα, για πρώτη φορά, τη διαφορά (20-9 στο 9'). Ο Κατσίβελης "συνδέθηκε" με το καλάθι των Τούρκων για το 26-13, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με τον κόσμο των Πειραιωτών να αποθεώνει την ομάδα.

Η άμυνα των γηπεδούχων συνέχισε να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, οι ψηλοί έκαναν όλη τη δουλειά στην επίθεση και μετά από hook του Χάντερ η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο (31-15, 12'). Με δικές του προσπάθειες ο Αραντόρι προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους (33-20 στο 13'). Ο Ιταλός συνέχισε να σκοράρει, αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση των Τούρκων στα 3/4 του γηπέδου και αφού γύρισε με ηρεμία την μπάλα στην επίθεση βρήκε πόντους από τον Αγραβάνη (37-24, 14'). Το πρώτο εύστοχο σουτ του Αρόγιο, τρίποντο, έφερε στο -11 τη Γαλατά (40-29 στο 15'). Ο Βασίλης Σπανούλης ανέβασε την απόδοσή του και με διαδοχικούς πόντους αύξησε τη διαφορά (45-31, 17'). Αρόγιο και Τζαουάι πήραν προσπάθειες, μαζεύοντας τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (47-39 στο 19'). Ο Μάντζαρης, όμως, φρόντισε να πει την... τελευταία λέξη στο πρώτο ημίχρονο για το 49-39.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Οθέλο Χάντερ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε για το 57-41 του Ολυμπιακού στο 23'. Η αντίδραση, από πλευράς Γαλατασαράι δεν άργησε να έρθει. Ο Αρόγιο, με τρίποντο, μείωσε σε 57-46 (24'). Ο Τρεμέλ Ντάρντεν μπήκε για τα καλά στο κλίμα του αγώνα. Ο Αμερικανός έδωσε ώθηση στην ομάδα του (62-46 στο 26'). Αρόγιο και Μίτσοβ "συνδέθηκαν" με το καλάθι του Ολυμπιακού, μαζεύοντας εκ νέου τη διαφορά (65-51, 28'). Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και φρόντισαν να κλείσουν ιδανικά το δεκάλεπτο. Ο Σλούκας πάσαρε, ο Χάντερ σκόραρε και κάπως έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες στο +15 (68-53).

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ με τον Αρσλάν (70-58), όμως ο Μαντζαρης ήταν "ζεστός" και απάντησε με τρίποντο (73-58, 22'). Παρά το εξαιρετικό παιχνίδι του Βαγγέλη Μάντζαρη, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν με τον Αρσλάν μείωσαν (75-65 στο 34'). Αυτό το τρίποντο αφύπνισε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι επέβαλαν εκ νέου τον ρυθμό τους. Με σερί 11-0 μέχρι το 36' και με τον Χάντερ να "σκεπάζει" το καλάθι των "ερυθρόλευκων" μοιραίο ήταν η διαφορά να αυξηθεί (86-65). Το σερί επεκτάθηκε στο 18-0, μέσα σε αποθέωση, από τον Μάντζαρη (93-65, 38'). Ο Τζαουάι 1'25'' πριν το τέλος σταμάτησε το σερί των γηπεδούχων με 1 βολή (93-66). Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, γι' αυτό πέρασε στο παρκέ και ο Ανδρέας Χριστοδούλου. Το τελικό σκορ (93-66) βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή και αήττητο στον πρώτο γύρο της Euroleague.

Βραβεύτηκε ο Σπανούλης
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Βασίλης Σπανούλης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίκτης του Οκτωβρίου στην Euroleague. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του Μίλαν Τόμιτς μέσα σε αποθέωση.

Sport24