Log in
A+ A A-

Οδηγός η Ντνίπρο για Παναθηναϊκό

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν σήμερα, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές αισιοδοξούν πως μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η απόδοση των 3ετών ομολόγων μειώθηκε 82 μονάδες βάσης στο 15,6%, ενώ των 10ετών τίτλων υποχώρησε 12 μονάδες βάσης στο 9,5%. Αντανακλώντας τις ελπίδες για εξεύρεση μίας λύσης που θα αποτρέψει μία αναταραχή στις αγορές άλλων αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, οι αποδόσεις των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών 10ετών ομολόγων παραμένουν σταθερές στο 1,62%, 1,56% και 2,27%, αντίστοιχα.

'Αλλο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει ότι οι κάτοχοι ομολόγων είναι απροσδόκητα αισιόδοξοι, παρά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας έως τώρα για το θέμα της Ελλάδας.

Ο δείκτης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, τον οποίο καταρτίζει το Bloomberg, δείχνει ότι οι επενδυτές δεν βλέπουν κάποια σημαντική αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η τιμή του δείκτη στο χθεσινό κλείσιμο ήταν 90,89 μονάδες και είναι υψηλότερη κατά 24% από τη μέση τιμή της τελευταίας 5ετίας. Είναι, επίσης, πάνω από πέντε φορές υψηλότερη από τις 17,2 μονάδες που διαμορφώθηκε ο δείκτης το 2012, όταν η Ελλάδα προχώρησε στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει στον κόσμο.