Log in
A+ A A-

Σπανούλης: Απογοητευμένοι, αλλά υπερήφανοι (Video)

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο Spοrt24, σχολιάζοντας πως δεν υπάρχει πίκρα, αλλά ένα "γιατί" δεν έπαιξαν καλά οι Πειραιώτες. "Όλοι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για αυτή την ομάδα", τόνισε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Λίγο μετά το τέλος του μεγάλου τελικού του Final-Four της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να χάνει το τρόπαιο, γνωρίζοντας την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 78-59, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων, Βασίλης Σπανούλης, παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr, το οποίο βρέθηκε στα αποδυτήρια των Πειραιωτών.

Ο έμπειρος διεθνής γκαρντ ήταν εμφανώς απογοητευμένος και στεναχωρημένος από τον χαμό του τίτλου, ο οποίος θα ήταν ο τρίτος Ευρωπαϊκός για τους Πειραιώτες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά όπως τόνισε στο Sport24.gr ο αρχηγός των ερυθρολεύκων, όλοι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για αυτή την ομάδα.

Τόνισε πως ο Ολυμπιακός έκανε μία σειρά μεγάλων υπερβάσεων για να φτάσει έως και τον τελικό της Euroleague φέτος, στάθηκε στο αβαντάζ που είχε η Ρεάλ με το Final-Four να διεξάγεται στη Μαδρίτη, ευχαρίστησε τον κόσμο των ερυθρολεύκων που ταξίδεψε στην Ισπανία για να τους στηρίξει και στρέφει την προσοχή του στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας. Πίκρα δεν υπάρχει, αλλά ένα μεγάλο "γιατί". Γιατί δεν έπαιξε η ομάδα στο Final-Four το καλό μπάσκετ που θα μπορούσε να παίξει, όπως μας σχολίασε.

-Είναι το πρώτο σου χαμένο ματς σε Final-Four, αλλά και το πρώτο για αυτή την ομάδα. Η σεζόν είναι πετυχημένη, αλλά υπάρχει και μία πικρία. Έτσι δεν είναι;

"Καταρχάς, δεν μπορείς να πεις ακόμη αν η σεζόν είναι πετυχημένη, γιατί η χρονιά ακόμη δεν έχει τελειώσει. Έχουμε και το Πρωτάθλημα μπροστά μας. Θα σου πω πως ούτε πικρία υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι ένα "γιατί". Γιατί δεν παίξαμε καλά, όπως θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να παίξουμε, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια μας. Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς είναι και λογικό. Κάναμε πάρα πολλές υπερβάσεις φέτος. Περάσαμε την Μπαρτσελόνα στα playoffs με μειονέκτημα έδρας, κάνοντας υπέρβαση.

Αποκλείσαμε στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάνοντας μία ακόμη υπέρβαση. Κάπου θα έρθει και μία ομάδα που θα παίξει καλύτερα από εσένα, ειδικά μία ομάδα όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αγωνίστηκε στο Final-Four παίζοντας μέσα στο γήπεδο της και όπως ξέρουμε όταν αγωνίζεται στην έδρα της είναι μία διαφορετική ομάδα. Φαντάσου για παράδειγμα εμάς να παίζαμε τελικό Final-Four στο ΣΕΦ... Θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Εμείς κάναμε την υπερπροσπάθεια μας, έβγαλε μεγάλα σουτ η Ρεάλ με τον Κάρολ και κάπου εκεί γύρισε το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο δεν είχαμε άλλη ενέργεια σωματική και ψυχολογική ώστε να αντεπεξέλθουμε. Δίκαια πήρε τον τίτλο η Ρεάλ. Υπάρχει απογοήτευση, αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας και να προχωρήσουμε γιατί όπως είπα έχουμε ακόμη ένα στόχο μπροστά μας που είναι το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα".

-Προηγηθήκατε με 40-41, αλλά χάσατε το μομέντουμ. Θεωρείς κομβικό σημείο για την εξέλιξη του τελικού τα τρίποντα του Κάρολ;

"Κοίτα, τα σουτ που βάζουμε εμείς άλλες φορές και παίρνουμε τα ματς, τώρα τα έβαλε η Ρεάλ. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το μπάσκετ, δεν γίνεται να τα βάζεις εσύ όλη την ώρα. Όπως είπα και πριν, σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, αλλά θα πρέπει γρήγορα να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί σε τέσσερις μέρες αρχίζουν τα playoffs και όλοι ξέρουμε το σημαίνει για την ομάδα μας η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Όλοι ξέρουμε πόσο πολύ το θέλουμε εμείς, αλλά και ο κόσμος μας".

Ο Βασίλης Σπανούλης με τον απεσταλμένο του Sport24.gr, Νότη Ψιλόπουλο

-Βασίλη, επειδή αναφέρθηκες στο Πρωτάθλημα, υπάρχει μία αίσθηση πως δεν θα δυσκολευτείτε να κατακτήσετε το Πρωτάθλημα, από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δείχνει υποδεέστερος, αντιμετωπίζοντας και αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες. Ποια είναι η άποψη σου;

"Όλα αυτά είναι υπερβολές και εμείς δεν δίνουμε σημασία σε αυτά. Δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Όσον αφορά τους τραυματισμούς, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και εμείς είχαμε προβλήματα στο παρελθόν με τραυματισμούς, τόσο το 2013, όσο και το 2014 που κατέκτησε τους τίτλους ο Παναθηναϊκός.

Το 2013 ειδικά εμείς χάσαμε τον Έισι (Λο), αλλά και τον Βαγγέλη (Μάντζαρη) που είχε χιαστούς. Το 2014 είχαμε ακόμη περισσότερους τραυματισμούς. Οι τραυματισμοί δεν είναι δικαιολογία ούτε για εμάς, ούτε για τον Παναθηναϊκό, ούτε για καμία ομάδα που θεωρείται μεγάλη.

Εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην ομάδα μας, πρέπει να είμαστε σοβαροί και να γυρίσουμε δυνατοί στα ελληνικά playoff ώστε να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα, κάτι για το οποίο παλέψαμε ολόκληρη την χρονιά ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας και με την βοήθεια του κόσμου μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

-Πάντως, Βασίλη, η χρονιά στην Ευρώπη μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη σε επίπεδο Euroleague, από την στιγμή που φτάσατε στον τελικό, αποκλείοντας ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ, με ισχυρά ρόστερ και με σπουδαίους παίκτες. Έτσι δεν είναι;

"Κοίταξε να σου πω. Η χρονιά στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς, στον Ολυμπιακό κρίνεται από τον τελευταίο στόχο, που είναι το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Άμα πάρεις την Ευρωλίγκα, τότε εντάξει, είναι διαφορετικά. Αλλά όπως είπαμε, είναι ο τελευταίος στόχος της χρονιάς και ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός θέλει πολύ το Πρωτάθλημα, ξέρουμε ότι θέλει να ξαναγυρίσει στην κορυφή στην Ελλάδα, κάτι που το θέλουμε πολύ τόσο εμείς, όσο και ο κόσμος μας.

Από εκεί και πέρα, εφόσον κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, σε συνδυασμό πως αγωνιστήκαμε και στον τελικό της Euroleague, τότε, ναι, μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη η σεζόν. Αλλιώς, αν δεν πάρουμε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, θα είναι όπως είπες εσύ, θα είναι πετυχημένη η σεζόν μόνο στην Ευρώπη".

-Θα ήθελες να στείλεις και ένα μήνυμα στον κόσμο ενόψει της συνέχειας;

"Kαταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο μας που ταξίδεψε και ήρθε ως εδώ για να μας στηρίξει, σε εποχές δύσκολες. Όλοι εκτιμούμε πάρα πολύ το γεγονός πως ο κάθε φίλαθλος μας ξόδεψε από το υστέρημα του ώστε να έρθει στην Μαδρίτη για να δει και να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα. Είναι πολυύ σημαντικό. Όλοι μας ξέρουμε την μεγάλη αγάπη που έχουν για τον Ολυμπιακό. Τους ευχαριστούμε όλους που ήρθαν εδώ στην Μαδρίτη πάρα πολύ. Αυτό που έχω να τους πως είναι το εξής: με τη βοήθεια σας μπορούμε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Βασίλη Σπανούλη:

Sport24