Log in
A+ A A-

Μπάσκετ: ΠΑΟ - Άρης για τον πρώτο τίτλο

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν θα διεκδικήσουν, στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, οι οποίοι και θα συναντηθούν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:45 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) στο κλειστό του Ηρακλείου.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς είναι η πρώτη φορά από το 2008 που ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ενώ, παράλληλα, έχει αλλάξει και το κλειστό διεξαγωγής του αγώνα (από το Ελληνικό και την Αττική στο Ηράκλειο και την Κρήτη).  Το σημαντικό, όμως, είναι πως υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη.

Όλα αυτά καθώς, εκτός από την δεδομένη διαφορά που χωρίζει το ρόστερ των δυο ομάδων - σε αυτό δεν τίθεται κανένα θέμα - υπάρχει και διαφορά εμπειρίας σε μεγάλους αγώνες, αφού από τον Άρη μόνο οι Πελεκάνος και Ασημακόπουλος έχουν αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου.  Τα παραπάνω δεδομένα, δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.  Είναι αυτό αρκετό όμως;

Ενδεχομένως ναι, υπάρχει όμως και το "μεν αλλά", το οποίο έγκειται στο γεγονός πως ο τελικός είναι ένα και μόνο παιχνίδι.  Ένα παιχνίδι κατά το οποίο μπορεί να συμβούν τα πάντα.  Κι αν ο Παναθηναϊκός θεωρείται πως έχει τις λύσεις, θυμηθείτε κάποιες άλλες περιπτώσεις που ο κανόνας...ανετράπη.  Όπως, για παράδειγμα, το φάιναλ-φορ, τότε, του 1998, όταν οι "πράσινοι" με Ράντζα, Σκοτ, Οικονόμου, Αλβέρτη και Φάνη Χριστοδούλου αποκλείστηκαν εύκολα από τον ελλιπέστατο Άρη που... βαρούσε διάλυση.  Την ίδια τύχη είχε και η ΑΕΚ, που συνάντησε τον πάλαι ποτέ Αυτοκράτορα στον τελικό του Κυπέλλου.  Επίσης, οι "πράσινοι" έχουν ορισμένες κακές εμπειρίες στο Κύπελλο, όπως τον αποκλεισμό τους από τον Απόλλωνα Πάτρας, στον πρώτο γύρο, το 2003, κάτι που σημαίνει πως... ποτέ δεν ξέρεις.

Οι απαντήσεις, λοιπόν, την Κυριακή από το κλειστό του Ηρακλείου.