Miami Open: Πρόκριση στους «16» για Κύργιο-Κοκκινάκη- Γκάφα Τσιτσιπά
- Written by E.Tsiliopoulos
Την ώρα που οι ομογενείς Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στους «16» του Miami Open, μια νέα δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά ήρθε να επισκιάσει την εκπληκτική απόδοσή του στα courts.
Ο Έλληνας αντισφαιριστής είπε ότι και οι γυναίκες θα πρέπει να παίζουν 5 σετ στα γκραν σλαμς αφού αμείβονται το ίδιο με τους άνδρες ή οι άνδρες να παίζουν τρία σετ.
Μάλιστα επιστράτευσε και επιστημονική έρευνα σχετικά με την αντοχή των γυναικών, για να τεκμηριώσει την τοποθέτησή του.
«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές», είπε μεταξύ άλλων.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Τσέχας Κατερίνα Πλίσκοβα η οποία ανήρτησε τη δήλωση του Τσιτσιπά ποστάροντας χλευαστικά εικονίδια, για να καυτηριάσει την εξυπνάδα του Έλληνα αντισφαιριστή.
Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στον 3ο γύρο του συγκεκριμένου τουρνουά μετά τη χθεσινή νίκη του με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-1), επί του Αμερικανού Τζέι Τζέι Γουλφ.
Αύριο το πρωί, ο Έλληνας αντισφαιριστής θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ με στόχο την πρόκριση στους «16». Εκεί βρίσκονται ήδη ο Νικ Κύργιος και ο Θανάσης Κοκκινάκης.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Antetokounmpo's message to many recipients: Praying for my downfall doesn't make you religious
- Gerapetritis to Aragtsi: It is inconceivable that Greece should be considered an enemy country, we ask that Greek ships be allowed to leave the Persian Gulf
- The great singer Marinella died at the age of 87
- Genetic uniformity of late Neanderthals may have led to their extinction, reveals study by Greek researcher
- PASOK launches three-day congress focused on consolidation and forward strategy

