Log in
A+ A A-

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπάγερν και Ατλέτικο στην οκτάδα

Η Μπάγερν Μονάχου και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι πρώτες ομάδες που συγκροτούν την οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού επικράτησαν των Άρσεναλ και Μίλαν αντίστοιχα.

Στην Γερμανία, το γκολ του Ποντόλσκι απέναντι στην Μπάγερν μπροστά στο κοινό που τον λάτρεψε δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει την κατάσταση.  Έχοντας περάσει με 2-0 από το Λονδίνο, η Μπάγερν προηγήθηκε στο 54' με τον Σβαϊνσταϊνγκερ και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.  Το γκολ του Ποντόλσκι στο 57' δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή, αφού η Άρσεναλ επιζητούσε πλέον τη νίκη με 1-3, η οποία ήταν απίθανο να έρθει, βάσει της εικόνας των δυο ομάδων.

ΣΚΟΡΕΡ: 54' Σβαϊνστάιγκερ – 57' Ποντόλσκι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μόεν (Νορβηγία)

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 90+1' Μίλερ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 8' Ντάντε, 79' Μαρτίνεθ – 26' Ποντόλσκι, 29' Αρτέτα, 83' Βερμάελεν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

MΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί (85' Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε (59' Κρόος), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μάντζουκιτς

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Αρτέτα (77' Γκνάμπρι), Οζίλ (46' Ροζίτσκι), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (84' Φλαμινί) , Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζιρού

Στην Ισπανία, ο Ντιέγκο Κόστα άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο στο "Βιθέντε Καλδερόν", όμως ο Κακά στο 20' ισοφάρισε, δίνοντας ελπίδες για την ανατροπή του 0-1 του πρώτου αγώνα.  Μάλιστα, αν στο 36' είχε σκοράρει στην μεγάλη ευκαιρία που έχασε, με κεφαλιά από καλή θέση, ίσως και να άλλαζε την ιστορία της αναμέτρησης.

Παρόλα αυτά όμως, το σκορ έμεινε 1-1, με αποτέλεσμα η Ατλέτικο να βρει διαδρόμους προς την εστία της Μίλαν, σκοράροντας με τον Τουράν το 2-1 στο 40.  Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί πέτυχαν άλλα δυο τέρματα, με τους Γκαρθία και Κόστα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουάνφραν, Φιλίπε Λουίς, Μιράντα, Γκοδίν, Γκάμπι, Σουάρεθ, Τουράν (78' Ροντρίγκεθ), Κόκε (82' Ντιέγκο), Ραούλ Γκαρθία (72' Σόσα), Ντιέγκο Κόστα.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Εμάνουελσον, Ραμί, Μπονέρα, Εσιέν (69' Πατσίνι), Ντε Γιονγκ (78' Μουντάρι), Τάαραμπ (46' Ρομπίνιο), Κακά, Πόλι, Μπαλοτέλι.