Log in
A+ A A-

Τσάμπιονς Λιγκ: Πέρασαν Μπαρτσελόνα και Παρί

Πρόκριση με δεύτερη νίκη στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίες, πατώντας στην εκτός έδρας νίκη τους, "καθάρισαν" και την ρεβάνς, περνώντας με πανηγυρικό τρόπο στα προημιτελικά.

 

Στο Καμπ Νου, ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 67', όμως η Μάντσεστερ Σίτυ έκανε θρίλερ το φινάλε, καθώς ισοφάρισε στο 89' με τον Κομπανί και βρέθηκε ένα γκολ πριν την πρόκριση, αφού στο πρώτο ματς είχε ηττηθεί με 1-0 στο Μάντσεστερ.  Όμως, το γκολ που μπήκε στις καθυστερήσεις δεν ήταν δικό της, αλλά της Μπαρτσελόνα, καθώς ο Ντάνι Άλβες δυο λεπτά αργότερα έκανε το 2-1 και επιβεβαίωσε την κυριαρχία των "μπλαουγκράνα".

ΣΚΟΡΕΡ: 67' Μέσι, 90+1' Ντάνι Αλβες – 89' Κομπανί

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λανουά (Γαλλία)

ΔΟΚΑΡΙ: 51' Μέσι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54' Φάμπρεγας – 9' Φερναντίνιο, 23' Κολάροφ, 30' Ζαμπαλέτα, 73' Κομπανί

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 78' Ζαμπαλέτα (2η κίτρινη)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Aλμπα, Ντάνι Aλβες, Φάμπρεγας (86' Σέρχι Ρομπέρτο), Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ (80' Αλέξις Σάντσεζ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Νασρί (75' Χέσους Νάβας), Σίλβα (72' Νεγρέδο), Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγουέρο (46' Ντζέκο)

Αντίθετα, στο Παρίσι, περίπτωση να απειληθεί η Παρί Σεν Ζερμέν δεν υπήρχε, αφού το 4-0 του πρώτου αγώνα ήταν πολύ ευρύ για να υπάρξει περίπτωση να ανατραπεί.  Έτσι, το γκολ του Σαμ στο 6', που έδωσε προβάδισμα στην Λεβερκούζεν, δεν έδειχνε ικανό να αλλάξει την μοίρα της σειράς.  Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 13', όταν ο Μαρκίνιος έκανε το 1-1 για τους Γάλλους, ενώ στο 53 ο Λαβέτσι έκανε το τελικό 2-1.  Δοκάρι για την Παρί είχε ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς.

ΣΚΟΡΕΡ: 13' Μαρκίνιος, 53' Λαβέτσι / 6' Σαμ

ΔΟΚΑΡΙΑ: 18' Ιμπραϊμοβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 68' Καν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27' Ζαλέ, 79' Ραμπιό / 52' Καν, 49' Ντερντιγιόκ, 90' Bάνεγκερ

ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: 26' Ρόλφες

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Μπλανκ): Σιρίγκου, Ζαλέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντινιέ, Παστόρε, Καμπάιγ, Ραμπιό, Καβάνι (82' Καμαρά), Λαβέτσι (62' Λούκας), Ιμπραΐμοβιτς (72' Μενέζ).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Χίπια): Λένο, Ντονάτι, Βολσάιντ, Τοπράκ, Γκουαρδάδο, Ρόλφες, Ράιναρτς (78' Βάνεγκερ), Καν, Σαμ (67' Μπραντ), Ντερντιγιόκ, Κάστρο (67' Χενγκ Μιν).