Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ερωτηματικά για την διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ στην Ουκρανία-Η Ελλάδα δείχνει ενδιαφέρον για ανάληψη

  • Written by 

Η κρίση στην Ουκρανία τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο έχει επιπτώσεις και στον αθλητισμό της χώρας, καθώς τόσο η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα όσο και η ανετοιμότητα των υποδομών σπρώχνουν την Κυβέρνηση να δηλώσει αδυναμία να φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ του 2015 και να ζητήσει την διοργάνωση του 2017.


Ο διευθυντής της διοργάνωσης, Μαρκιγιάν Λουμπκίφσκι, πριν λίγη ώρα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γίνουν οι προετοιμασίες για το Ευρωμπάσκετ 2015 σε τόσο δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες. Η πρώτη και βασική κατάσταση εναντίον της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ στην Ουκρανία είναι η επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, που έχει προκαλέσει αστάθεια και απειλεί την ασφάλεια του νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας. Οι συνθήκες απαιτούν από την Ουκρανία να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της και να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους για να διασώσει την εδαφική ακεραιότητά της, ακόμα και την ανεξαρτησία της... Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα μας δεν μπορεί να υποστηρίξει ιδιώτες επενδυτές στην ανοικοδόμηση κλειστών γηπέδων ή να χρηματοδοτήσει τις προετοιμασίες για τις οποίες είμαστε υπεύθυνοι. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται πως υπάρχει έλλειψη χρόνου...Θεωρώ πως έχουμε το δικαίωμα να αιτηθούμε στη FIBA να δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία να διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ 2017, εμπιστευόμενη τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015 σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή ακόμα και σε πολλές άλλες. Αυτό θα ήταν δίκαιο, καθώς έχουμε ήδη κάνει αρκετή προετοιμασία κι έχουμε ήδη αρχίσει να κατασκευάζουμε κλειστά γήπεδα, που όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί».
Σύμφωνα με πληροφορίες παρότι η FIBA σχολιάζει ότι δεν έχει τεθεί υπόψην της η παρούσα επιστολή της Ουκρανικής Ομοσπονδίας, ήδη αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την διοργάνωση, κάτι που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.
«Όλα είναι ανοιχτά, όλα συζητούνται. Το θέλουμε υπό προϋποθέσεις. Δεν θα πτωχεύσουμε για το Ευρωμπάσκετ. Εάν το αντέχουμε ναι, θα το κάνουμε. Μας βολιδοσκοπούν, κάτι που δείχνει ότι είναι αξιόπιστη χώρα οργανωτικά η Ελλάδα. Θα γίνει μια πρώτη συζήτηση στο Μόναχο τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε σε σταθμό του Πύργου (ORT FM 92,3). Καθοριστική θα είναι για το θέμα του Ευρωμπάσκετ θα είναι η συνεδρίαση της FIBA Europe το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Μόναχο.