Log in
A+ A A-

Dominique Wilkins: Το κόψιμο του Βράνκοβιτς ήταν καθαρό

Τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1996 και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα με 67-66, θυμήθηκε ο πρώην σούπερ-σταρ του NBA, Dominique Wilkins, που είχε στεφθεί Πρωταθλητής με την φανέλα των "πρασίνων".

Μιλώντας σε Ισπανική εφημερίδα, το άλλοτε μέλος της dream-team, αναφέρθηκε στην τελευταία φάση και την αμφιλεγόμενη τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς, για την οποία υποστήριξε πως ήταν καθαρή.

«Κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα και η τάπα στον Μοντέρο ήταν καθαρή. Ήταν μια μεγάλη τάπα από τον Βράνκοβιτς. Θυμάμαι ήρθε η μπάλα στα χέρια μου, την πέταξα στον αέρα και φώναξα «Game over». Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα το αεροδρόμιο πήρε φωτιά. Ο κόσμος ήταν εκστασιασμένος. Είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί του κόσμου. Μια μέρα είχα πάει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είχε 80.000 θεατές το γήπεδο και στην εξέδρα είδα δύο εξηντάρηδες να διαπληκτίζονται. Κανείς δεν έβλεπε τον αγώνα. Πήγα να δω ποδόσφαιρο και είδα μποξ. Είναι τρέλα. Όμως ήταν ωραία εμπειρία», δήλωσε στους Ισπανούς ο Wilkins.

Οι αναμνήσεις του Dominique από την Ελλάδα, όμως, δεν είναι μόνο ευχάριστες.  Μια από τις δυσάρεστες αφορούν στην συνεργασία του με τον τότε προπονητή των "πρασίνων", Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

«Δεν έπαιξα καλά στην Ελλάδα. Ο Μάλκοβιτς ήθελε να κάνουμε 20 πάσες πριν σουτάρουμε. Έτσι δεν έπαιζε κανένας καλά. Του έλεγα πως είμαι 37 ετών και δεν μπορώ να κάνω δύο προπονήσεις τη μέρα. Μπορώ να κάνω μία και καλή προπόνηση, αλλά όχι δύο. Κι εκείνος έλεγε στην ομάδα "ο Ντομινίκ είναι μ...ας, αλλά τον χρειαζόμαστε"».