Log in
A+ A A-

Εθνική Ελλάδος: Νίκη, Κολομβία και... φύγαμε για τους 16

Μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος, αν και χρειάζεται, εκτός από δική της νίκη, ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στον αγώνα Κολομβία - Ιαπωνία προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Διαβάστε όλα τα σενάρια της πρόκρισης

Κατ' αρχήν, αν κάτι κοστίζει σίγουρα στην Ελλάδα, έστω και σε επίπεδο πιθανοτήτων, είναι η ευρεία ήττα απέναντι στην Κολομβία και, συγκεκριμένα, το τρίτο γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, αφού της δίνει μειονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τους Ιάπωνες, που αποτελούν και τον βασικό αντίπαλο, εφόσον ξεπεραστεί το εμπόδιο της Ακτής Ελεφαντοστού.

Συγκεκριμένα, η βαθμολογία έχει την Κολομβία στην πρώτη θέση - και προκριμένη - με 6 βαθμούς, την Ακτή δεύτερη με 3 βαθμούς (3-3 γκολ), την Ιαπωνία τρίτη με 1 βαθμό (1-2 γκολ) και την Ελλάδα τελευταία επίσης με 1 βαθμό (0-3 γκολ). Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση νίκης της Ιαπωνίας και νίκης της Ελλάδος, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον την ίδια διαφορά τερμάτων με την Ιαπωνία, δηλαδή να νικήσει με τρία γκολ διαφορά τους Αφρικανούς. Με δεδομένη την χαμηλή επιθετική παραγωγικότητα της ελληνικής ομάδας - που δεν έχει σκοράρει ακόμη στην διοργάνωση - κάτι τέτοιο θεωρείται πρακτικά αδύνατoν.

Αντίθετα, εάν οι Ιάπωνες φέρουν ήττα ή ισοπαλία με την Κολομβία - πολύ πιθανό σενάριο αφού οι Λατινοαμερικανοί έχουν σαφώς καλύτερη ομάδα - τότε αρκεί μια νίκη της Εθνικής με τους Ιβοριανούς.

Στην αντίπερα όχθη, η Ακτή Ελεφαντοστού έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει για δυο αποτελέσματα - αρκεί και ισοπαλία - άρα, θεωρητικά, έχει καλύτερες πιθανότητες από Ελλάδα και Ιαπωνία για να προκριθεί στην επόμενη φάση.