Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Daily Telegraph: Βόμβα με κύκλωμα στημένων αγώνων

  • Written by 

Βόμβα μεγατόνων έριξε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph με σοβαρόττατες καταγγελίες σε βάρος διεθνών ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ομάδας της Γκάνας αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της αφρικανικής χώρας. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για συμμετοχή των Γκανέζων σε κύκλωμα με στημένους αγώνες, ενώ όπως τονίζει η εφημερίδα Τα Νέα, η Τelegraphσυνεργάστηκε με το Channel 4 και παρουσιάζουν ένα βίντεο στο οποίο αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας και ατζέντης της FIFA διαπραγματεύονται με δήθεν εκπροσώπους επενδυτικής εταιρείας το στήσιμο αγώνων. Στο βίντεο εμφανίζονται ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ομπέντ Ενκιτιά και ο Κρίστοφερ Φορσάιθ, πιστοποιημένος ατζέντη της FIFA.

«Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε ποιο θέλετε να είναι το αποτέλεσμα», λέει ο Κρίστοφερ Φορσάιθ ενώ ο Ομπέντ Ενκιτιά ενδιαφέρεται για την προμήθεια των διαιτητών: «Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές αφού θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς», αναφέρει.

Η εφημερίδα σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι τα παιχνίδια κανονίζονταν σε συνεργασία με το συνδικάτο που διαμορφώνει τα αποτελέσματα των παιχνιδιών και η ταρίφα της συμμετοχής άγγιζε τα 170.000 δολάρια. Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιρου, αναμένεται εντός της ημέρας να πάρει θέση μέσω συνέντευξης τύπου, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσουν έρευνες προς πάσα κατεύθυνση. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ουδέποτε η ομοσπονδία υπέγραψε το συμβόλαιο που προσφέρθηκε, αφού περιμέναμε την ανταπόκριση από την αρμόδια επιτροπή που θα εξέταζε το έγγραφο. Η υπόθεση έχει ήδη αναφερθεί και στη FIFA και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις αν ευσταθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας».