Log in
A+ A A-

Τηλεφώνημα για βόμβα σε πτήση της Turkish Airlines

Συναγερμός επικράτησε χθες στο αεροδρόμιο JFK μετά την είδηση ότι μια πτήση της Turkish Airlines που είχε αναχωρήσει με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, επρόκειτο να κάνει αναγκαστική προσγείωση στον Καναδά μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χάλιφαξ και αμέσως άνδρες της αντιτρομοκρατικής, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, έλεγξαν εξονυχιστικά το αεροπλάνο αλλά και τις αποσκευές των επιβατών.

Όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει κανένας εκρηκτικός μηχανισμός, οι επιβάτες - που στο μεταξύ είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία σε αίθουσες αναχωρήσεων – επανεπιβιβάστηκαν, και η πτηση συνεχίστηκε κανονικά με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για την τρίτη υπερατλαντική πτήση που διακόπτεται προσωρινά λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Οι δυο προηγούμενες περιπτώσεις αφορούσαν αεροσκάφη της εταιρείας AirFrance.

Βάσει αυτών, και με δεδομένο το πρόσφατο συμβάν με το ρωσικό αεροσκάφος, οι Αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.