Log in
A+ A A-

Γερμανικός τρόμος στην Βραζιλία - Απίστευτη "εφτάρα" στο σπίτι της "σελεσάο"

Σοκ και δέος στην ποδοσφαιρική υφήλιο, τους χιλιάδες θεατές και τα δισεκατομμύρια τηλεθεατές, που είδαν την "αφιονισμένη" Γερμανία του Λεβ να διασύρει μέσα στο σπίτι της το μεγάλο φαβορί, Βραζιλία, με 7 - 1!  Ένα δαιμονισμένο εξάλεπτο (23' - 29') ήταν αρκετό για να βάλει τις βάσεις μιας απίστευτης επικράτησης των Γερμανών, την ώρα που οι Βραζιλιάνοι στις εξέδρες ξεσπούσαν σε λυγμούς και παρακολουθούσαν έντρομοι τον διασυρμό των ποδοσφαιρικών τους ινδαλμάτων!

Το παιχνίδι δεν χωράει σε καμία αγωνιστική κριτική.  Στο 11' ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς, οι οποίοι πίεσαν και για δεύτερο τέρμα προκειμένου να διευρύνουν το προβάδισμα.  Ο Κλόζε κάνει το 2-0 στο 23' και, από εκεί και πέρα, η "σελεσάο" θύμησε σχολικές ομάδες, βγαλμένες από ντέρμπυ τμημάτων της Έκτης Δημοτικού: τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά και το 0-1 γίνεται 0-5.  Ουσιαστικά, τότε τελείωσε το ματς.

Πλέον, με τον αέρα του σούπερ φαβορί, η Γερμανία περιμένει το νικητή του ζευγαριού Αργεντινή - Ολλανδία, σε έναν τελικό που αποκτά επιπλέον ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Νταβίντ Λουίζ, Ντάντε, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46' Παουλίνιο), Οσκάρ, Χουλκ (46' Ραμίρες), Μπερνάρντ, Φρεντ (70' Ουίλιαν).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς (46' Μέρτεζακερ), Χέβεντες, Κεντίρα (76' Ντράξλερ), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Μεσούτ Εζίλ, Κλόζε (58' Σέρλε).

Γκολ: 11' Τόμας Μίλερ, 23' Κλόζε, 24' και 26' Κρόος, 29' Κεντίρα, 69' και 79' Σέρλε / 90' Οσκάρ
Κάρτες: 68' Ντάντε