Log in
A+ A A-

Νίκη της Αργεντινής στα πέναλτυ - Zωντανεύουν οι τελικοί 86 - 90

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, Ρομέρο, η Αργεντινή επικράτησε της Ολλανδίας με 4-2 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 0-0) και πέρασε στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία, στο "ριμέηκ" των τελικών του 1986 και του 1990.

Το 1990, η ποδοσφαιρική υφήλιος παρακολουθούσε αποσβολωμένη την Αργεντινή να προκρίνεται σε ημιτελικό και τελικό στα πέναλτι, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Σέρχιο Γκοϊγκοετσέα.  Εικοσιτέσσερα χρόνια αργότερα, ο ήρωας ήταν πάλι ο γκολκίπερ και μάλιστα... Σέρχιο!  Αυτή την φορά, λέγεται Σέρχιο Ρομέρο και είναι ο άνθρωπος που πήρε από το χέρι την παρέα του Μέσι και την έστειλε στον μεγάλο τελικό, με αντίπαλο και πάλι την Γερμανία, στο ματς όπου η "μπιανκοσελέστε" θα επιδιώξει να πάρει "εκδίκηση" για τα δάκρυα του Ντιέγκο στην Ιταλία.

Το παιχνίδι στηρίχθηκε κυρίως στην τακτική και την άμυνα, έγιναν λίγες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και τελικά πήγε στην παράταση, όπου οι Αργεντίνοι πήραν την πρόκριση.

Πάντως, αυτήν την φορά, ο Φαν Γκάαλ δεν έκανε το κόλπο "α λα Κόστα Ρίκα", κρατώντας τον βασικό του τερματοφύλακα, Σίλεσεν, για την διαδικασία των πέναλτυ.

Γήπεδο: "Αρένα Κορίνθιανς"

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν, Κάιτ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (46' Γιάνμαατ), Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (62' Κλάζι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96' Χούντελααρ).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ένσο Πέρες (81' Παλάσιο), Μέσι, Λαβέτσι (101' Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (82' Αγκουέρο).

Γκολ: -
Κάρτες: 45' Μάρτινς Ίντι, 49' Ντεμιτσέλις, 105' Χούντελααρ

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ:

0-0 Φλάαρ (απόκρουση Ρομέρο)
0-1 Μέσι
1-1 Ρόμπεν
1-2 Γκαράι
1-2 Σνάιντερ (απόκρουση Ρομέρο)
1-3 Αγουέρο
2-3 Κάουτ
2-4 Μάξι Ροδρίγκες