Log in
A+ A A-

Μουντιάλ: Νέα ταπείνωση για την Βραζιλία - Με "τριάρα" τρίτοι οι Ολλανδοί

Σημειώνοντας δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, οι Ολλανδοί δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της "σελεσάο" με 3-0 και να πάρουν μια ευρεία νίκη στον τελικό της παρηγοριάς του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μπορεί οι Βραζιλιάνοι, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες, να συγκλόνισαν με το πάθος τους την ώρα που έψελναν τον εθνικό ύμνο, όμως, όταν ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα, αποδείχθηκε ότι το φρόνημά τους δεν αρκούσε για να πάρουν τη νίκη.  Ούτε καν να πραγματοποιήσουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση δηλαδή, καθώς, από το 2ο λεπτό, ο Ρόμπεν ανατράπηκε από τον Τιάγκο Σίλβα (εκτός περιοχής), ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτυ - χωρίς να αποβάλει, ως όφειλε, τον Βραζιλιάνο αμυντικό - και η σεμνή τελετή... έλαβε τέλος: 1-0 ο Φαν Πέρσυ και τα φαντάσματα των πάντσερ άρχισαν να κόβουν βόλτες στο μυαλό των διοργανωτών.

Μάλιστα, η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη όταν ο Μπλιντ, εκμεταλευόμενος ένα λάθος της Βραζιλιάνικης άμυνας που θύμισε... "7άρα", έκανε χωρίς πρόβλημα το 2-0.  Ευτυχώς, όμως, για τους Βραζιλιάνους, η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο εφιαλτική, αφού ούτε οι Ολλανδοί είχαν ιδιαίτερο κέφι για να παίξουν πιο ολοκληρωτικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι κύλησε σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, με την Βραζιλία να προσπαθεί να απειλήσει, αλλά τελικά να δέχεται στο 93' το 3-0 από τον Βαϊνάλντουμ.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Ολλανδοί έδειξαν και πάλι ότι δίκαια βρέθηκαν στην τελική τετράδα του Μουντιάλ, αν και για άλλη μια φορά τους έλειψε το "κάτι παραπάνω" που θα έφερνε τον τίτλο.  Αντίθετα, οι Βραζιλιάνοι απογοήτευσαν εκ νέου και αποχώρησαν από το Μουντιάλ που διοργάνωσε η χώρα τους με παθητικό 14 γκολ, έχοντας πλέον το αρνητικό ρεκόρ για τις διοργανώτριες χώρες.  Ένα ρεκόρ που κανείς δεν περίμενε ότι θα το έσπαγε η Βραζιλία...

Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Παουλίνιο (57' Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο (46' Φερναντίνιο), Οσκάρ, Ραμίρες (73' Χουλκ), Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Ζο.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν (93' Φορμ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ (70' Γιάνμαατ), Βαϊνάλντουμ, Κλάζι (90' Φέλτμαν), Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Γκολ: 3' πέν. Φαν Πέρσι, 16' Μπλιντ, 91' Βαϊνάλντουμ
Κάρτες: 2' Τιάγκο Σίλβα, 9' Ρόμπεν, 36' Ντε Γκουζμάν, 54' Φερναντίνιο, 68' Οσκάρ