Log in
A+ A A-

Radio Shack: Επαφές για να αποφύγει το "λουκέτο"

Την ύστατη προσπάθεια για να αποφύγει το "λουκέτο" καταβάλει η αμερικανική αλυσίδα ηλεκτρονικών Radio Shack, καθώς βρίσκεται σε επαφές με μια από τις εταιρείες - μετόχους για μια σωτήρια (;) ένεση ρευστότητας.

Ο λόγος για την Standard General, η οποία έχει στην κατοχή της το 10% των μετοχών της Radio Shack και θεωρείται "κλειδί" για την βιωσιμότητά της, αφού είναι η μοναδική πηγή από την οποία μπορεί να αντλήσει ρευστό.

Τα προβλήματα της Radio Shack ξεκίνησαν από την στιγμή που εντάθηκε η πτώση στον τζίρο, η οποία, λόγω της ανάπτυξης των διαδικτυακών πωλήσεων, θεωρήθηκε μη αναστρέψιμη.  Τότε, η λύση η οποία προωθήθηκε ήταν το κλείσιμο περίπου 1100 υποκαταστημάτων σε ολόκληρη την χώρα, που αποτελούσαν και το 20% του συνολικού δικτύου.  Όμως, η έλλειψη ρευστότητας αποτελέσε και πάλι ανασταλτικό παράγοντα, καθώς, για να προχωρήσει το κλείσιμο ενός καταστήματος απαιτούνταν αποζημιώσεις (σ.σ. εργαζόμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων) με αποτέλεσμα ούτε αυτό το σενάριο να προχωρήσει.

Σύμφωνα με το CNN, τα αποθεματικά της Radio Shack δεν ξεπερνούν τα 65 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι, εφόσον δεν τελεσφορήσουν οι συνομιλίες με την Standard General, θα οδηγηθεί νομοτελειακά στην χρεωκοπία.

Πάντως, η Standard General προσέφερε πρόσφατα το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων στην επίσης προβληματική American Apparel, προκαλώντας αισιοδοξία ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και με την Radio Shack.