Log in
A+ A A-

Financial Times: Ο Τσίπρας θεωρεί τον εαυτό του Πρωθυπουργό της Ελλάδας εν αναμονή

Αφιέρωμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησαν οι "Financial Times", κάνοντας ειδική αναφορά στην αλλαγή στάσης του μετά την ευρεία νίκη στις Ευρωεκλογές και τονίζοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του "Πρωθυπουργό εν αναμονή".

"Αντίθετα με τους λαϊκιστές πολιτικούς που έχουν ξεφυτρώσει στην Ευρώπη μετά την οικονομική κρίση, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι είναι φιλοευρωπαίος και θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ", αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, φιλοξενώντας δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

"Ένα νέο ευρωπαϊκό deal είναι απαραίτητο αν θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Είναι μια δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους σημερινούς όρους αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη.

"Πρέπει να πληρώνουμε ετησίως 10 δισ. ευρώ σε τόκους και την ίδια ώρα να πετυχαίνουμε δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 4,5% ώστε να αποπληρώνουμε τους δανειστές μας. Αν το πετύχουμε αυτό, είναι αδύνατο να έχουμε ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη είναι αδύνατον να ξεπεράσουμε την κρίση", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να δηλώσει στην συνέχεια ότι έχει σκοπό "να αποκαταστήσει τις αδικίες των μνημονιακών χρόνων".

"Θα θεραπεύσουμε τις πληγές και τις αδικίες (των μνημονιακών χρόνων)... και όσοι απολύθηκαν παράνομα θα πάρουν πίσω τους δουλειές τους", δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας.