Log in
A+ A A-

Εurostat: 3,9 εκατ. Ελληνες στο όριο της φτώχειας

Στην ίδια κατηγορία με τους πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας κατατάσσει την Ελλάδα η νέα έκθεση της Eurostat για το 2013, με ένα σχεδόν 59% των Ελλήνων να ζει κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ειδικότερα, βάσει των ίδιων στοιχείων, ένα 35,7% των Ελλήνων ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ ένα 23% προσπαθεί να επιβιώσει με πενιχρά εισοδήματα.  Κατ' αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα κατατάσσεται στην - διόλου τιμητική - πρώτη τριάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους περισσότερους πολίτες κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά την Βουλγαρία και την Ρουμανία.  Σε απόλυτους αριθμούς, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 3,9 εκατομμύρια Έλληνες!

Παράλληλα, η Ελλάδα ξεπερνά κατα πολύ τον σχετικό μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον δείκτη πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες, με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 20,3%, έναντι 9,6% της Ε.Ε.

Τέλος, τα χαμηλότερα ποσοστά πολιτών που ζουν στο όριο της φτώχειας καταγράφηκαν στην Τσεχία (14,6%), στην Ολλανδία (15,9%), στη Φινλανδία (16%) και στη Σουηδία (16,4%).

Όλα αυτά, λίγο μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν, βάσει των οποίων η ελληνική οικονομία οδεύει προς την ανάκαμψη.