Log in
A+ A A-

Moody's: Οι νέοι δεν βάζουν στην άκρη ούτε... σεντ

Τις οικονομικές δυσκολίες της νεότερης γενιάς καταδεικνύουν οι αναλύσεις της Moody's, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών δεν μπορούν να βάλουν στην άκρη ούτε... σεντ!

Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνουν, τι σπούδασαν και πού προσλαμβάνονται για πρώτη φορά.  Ακόμη κι αν ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, οι "millenials" έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερες δυσκολίες από την προηγούμενη γενιά.  Αυτό υποστηρίζει το σχετικό ρεπορτάζ του CNN, επικαλούμενο έρευνα της Moody's, βάσει της οποίας οι νεότεροι δυσκολεύουν να βάλουν χρήματα στην άκρη, κάτι που θεωρείτο δεδομένο για τους γονείς τους, πριν από μερικά χρόνια.

Ως αιτία για αυτό το πρόβλημα, το ρεπορτάζ επικαλείται την στασιμότητα στους μισθούς, οι οποίοι μένουν παγωμένοι στα επίπεδα της δεκαετίας του '90, την στιγμή που το κόστος ζωής αυξάνει και οι οικονομικές απαιτήσεις γίνονται ολοένα και υψηλότερες.  Κάπως έτσι, "ισοσκελίζεται" η βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, που έριξε πρόσφατα την ανεργία στο 5,8%.

Πάντως, εκτός των παραπάνω, οι κάτω των 35 συναντούν και δυσκολίες για την ιεραρχική ανέλιξή τους στην επιχείρηση που δουλεύουν.  Όλα αυτά καθώς οι παλαιότεροι προϊσταμένοι διατηρούν τις θέσεις τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι εταιρείες - στην πλειοψηφία τους - θεωρούν ρίσκο την ανάθεση των επιτελικών θέσεων σε νεότερα στελέχη.

"Θα πρέπει να περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν ή να πεθάνουν οι baby boomers (σ.σ. κωδική ονομασία της προηγούμενης γενιάς) για να πάρουν προαγωγή", σχολιάζει καθηγητής του Babson College.