Log in
A+ A A-

BBC: Βαρουφάκης... στην αντεπίθεση (Video)

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε στην εκπομπή Newsnight. Επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι σκοπεύει να μιλήσει με τους εταίρους της χώρας, με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κάθε μέλος της ευρωζώνης, όχι όμως με την Τρόικα.

«Αυτό που θέλουμε είναι μερικές εβδομάδες κατά τις οποίες θα μπορέσουμε να φέρουμε στο τραπέζι λογικές προτάσεις με ένα στόχο, να μειωθεί το κόστος αυτής της κρίσης για κάθε φορολογούμενο σε κάθε χώρα, όχι μόνο για τους Έλληνες», ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης υπήρξε και κάποια ένταση με την δημοσιογράφο, η οποία έδειξε να είναι αρκετά επιθετική. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης σχολίασε ότι το ρεπορτάζ που προηγήθηκε της συνέντευξής του ήταν ανακριβές.

«Δεν πρόκειται για ένα θέμα τελεσιγράφων, ή ποιος θα κάνει πίσω πρώτος. Πρόκειται για μια κρίση που μόνο χειρότερα έχει κάνει τα πράγματα και τελικά οι μόνοι που έχουν ωφεληθεί από αυτή την κρίση είναι οι Αντι – Ευρωπαίοι, οι φασίστες και εδώ στην Ελλάδα, οι ακραίοι εθνικιστές σε άλλες χώρες. Θέλουμε να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά και να έχουμε μια λογική συζήτηση με τους εταίρους μας», πρόσθεσε.

thetoc.gr