Log in
A+ A A-

Οι Γερμανοί ζητούν υπόμνημα μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η γερμανική αντιπροσωπεία στο Eurogroup ζητά από την ελληνική πλευρά να ετοιμάσει έως την Δευτέρα ένα υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση και τα οποία θα πρέπει να παγώσουν. Επίσης οι γερμανοί ζητούν να παρουσιαστούν συγκεκριμένα μέτρα για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σκοπεύει να προωθήσει η Αθήνα.

 

Ετοιμάζουν την ανακοίνωση

Οι ανακοινώσεις για την κατ' αρχήν συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για την παράταση της συμφωνίας αναμένεται να κάνει η ηγεσία του Eurogroup.

Πηγές από την Αθήνα και της Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη συμφωνίας και αυτήν την ώρα ενημερώνονται για το σχέδιο της απόφασης οι υπόλοιποι υπουργοί οικονομικών του eurogroup. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα δισέλιδο κείμενο - πλαίσιο που θα καθορίζει τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο επισημαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές πτυχές που δεν έχουν συμφωνηθεί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία αφορά σε 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι 6μηνης όπως ζητούσε η γερμανική πλευρά.