Log in
A+ A A-

Wall Street Journal: Η Κυβέρνηση σε νέο συμβιβασμό

Ο συμβιβασμός με πιθανά νέα μέτρα που θα ζητήσει η γερμανική πλευρά – ή αλλιώς «περισσότερη ελληνική τραγωδία» - είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγει η Ελλάδα την επιστροφή στην δραχμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το σχετικό δημοσίευμα φέρει την υπογραφή του γνωστού αρθρογράφου, Μάρκους Γουόκερ, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότιπολύ δύσκολα η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αποφύγουν την ουσιαστική παρέκκλιση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, εάν θέλουν να αποφύγουν την έξοδο από το ευρώ. Μάλιστα, τονίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, θα πρέπει να επανέλθει με μέτρα τα οποία θα είναι πιο συγκεκριμένα σε σχέση με αυτά που παρουσίασε πρόσφατα, τα οποία εστιάζουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Εξάλλου, ο Μάρκους Γουόκερ τονίζει ότι αν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ αποδείχτηκαν επιβλαβείς για την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενδέχεται να αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την παρούσα, η οποία προέρχεται από την Ριζοσπαστική Αριστερά.