Log in
A+ A A-

ΕΛΛΑΔΑ: Βήματα προς την Οικονομική Ανασυγκρότηση και τη Διπλωματική Αναβάθμιση

To Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) οργανώνει Ημερίδα με θέμα: «ΕΛΛΑΔΑ: Βήματα προς την Οικονομική Ανασυγκρότηση και τη Διπλωματική Αναβάθμιση», την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 στο χώρο εκδηλώσεων του Ινστιτούτου, Χιλλ 3-5, στην Πλάκα.

Εν αναμονή πρωτοβουλιών και αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πολλές εκ των οποίων αφορούν αμέσως ή εμμέσως και την Ελλάδα, διαμορφώνεται στο εσωτερικό ένα νέο πλαίσιο στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της συνολικής ανασύνταξης της χώρας. Παράλληλα, αναζωπυρώνεται η συζήτηση για τη θέση και τον ρόλο μας στο τρίγωνο αποσταθεροποίησης που εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική μέχρι την Ουκρανία. Στον τομέα της οικονομίας, η σταθεροποίηση της κατάστασης αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την επανεκκίνηση της.

Στην ημερίδα θα αναζητήσουμε τρόπους αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων σε μία σειρά από τομείς με στόχο την οικονομική ανασυγκρότηση και διπλωματική αναβάθμιση της Ελλάδας.

Από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της χώρας μας στον οικονομικό, πολιτικό και διπλωματικό τομέα θα αναλύσουν τον ρόλο και τις προοπτικές της χώρας μας σε γεωπολιτικό, εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Θα αναλυθούν θέματα όπως: Το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας: Γεωπολιτική, Ορυκτοί Πόροι, Καινοτομία, η σημασία του ορυκτού πλούτου (υδρογονάνθρακες, μέταλλα) , η Ελλάδα ως πύλη εμπορικών δραστηριοτήτων, επιχειρηματικές ευκαιρίες και επενδύσεις, το εμπόριο στη μετά κρίση εποχή και η Ελλάδα στο τρίγωνο αποσταθεροποίησης.

Καλεσμένοι να κηρύξουν την έναρξη των εργασιών είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Χουντής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Ήσυχος.

Κεντρικές ομιλίες θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, η κα Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής & πρώην Υπουργός Εξωτερικών, ο Δρ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βουλευτής & πρώην Ευρωβουλευτής.

Ομιλητές της Ημερίδας θα είναι οι:

· Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

· Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

· Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος ΔΣ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων

· Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

· Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος, Enterprise Greece

· Χρήστος Καβαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων

· Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Αντιπρόεδρος, Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ)

· Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Χημικός Μηχανικός, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων, Flow Energy S.A.

· Τάσος Βαμβακίδης, Εμπορικός Διευθυντής, Piraeus Container Terminal

Χορηγός του συνεδρίου είναι η ΔΕΠΑ. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Το συνέδριο απευθύνεται σε διπλωμάτες, καθηγητές, στελέχη διοίκησης, οικονομικούς αναλυτές, φοιτητές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.