Log in
A+ A A-

"Είναι η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης;"

Είναι η Ελλάδα πραγματικά στον δρόμο της ανάπτυξης;  Αυτό αναρωτιέται ο αρθρογράφος του BBC, Jontly Bloom, παρουσιάζοντας όσα έχουν ψηφιστεί, αλλά και όσα έχουν εφαρμοστεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, αναφορικά με τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει κάνει ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το νέο πακέτο διάσωσης που έλαβε, παρά την οριακή πλειοψηφία με την οποία περνούσαν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ως παράδειγμα αναφέρει τις ιδιωτικοποιήσεις των Περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για την π-ώληση του ΑΔΜΗΕ, με το 51% να παραμένει στο ελληνικό κράτος.

Ωστόσο ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει αυτά τα μέτρα «μηδαμινά» μπροστά σε αυτά που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση. Η Αθήνα έχει αυξήσει μόνο κατά μερικά δισ. τα έσοδά της από τις ιδιωτικοποίησεις σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 50 δισ. ευρώ λόγω της πολύς μεγάλης γραφειοκρατίας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης, αναφέρει.

Ο Jontly Bloom χαρακτηρίζει το Ασφαλιστικό «όρο του προγράμματος, αλλά και πολιτικό δυναμίτη», καθώς η περαιτέρω μεταρρύθμισή του -οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων και όμως αυτά δεν φαίνεται να είναι αρκετά, σημειώνει- απειλεί να κλονίσει την κυβερνητική πλειοψηφία.