Log in
A+ A A-

Επιστρέφει το κουαρτέτο το Σαββατοκύριακο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών για να ξεκινήσει η αξιολόγηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αυτό ανακοίνωσε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί επαναλαμβάνοντας ότι η αξιολόγηση θα πάρει χρόνο ενώ δήλωσε την πρόθεση της Κομισιόν «να συνεχίσει την καλή συνεργασία που ξεκίνησε τον Ιούλιο με τις ελληνικές αρχές και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το γρηγορότερο δυνατόν».

Ολες οι τεχνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων όσων εξετάζουν το δημοσιονομικό και το ασφαλιστικό, είναι στην Αθήνα και γίνεται πρόοδος, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί

«Εχω την πεποίθηση ότι οι επικεφαλής των θεσμών μπορούν να μεταβούν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για να αρχίσουν οι συζητήσεις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν δύσκολα θέματα και θα χρειαστεί χρόνος, αλλά στόχος είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

«Θα είμαι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές. Ηδη συζήτησα με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός και προ δύο ημερών είδα και τον Ντέκλαν Κοστέλο, στον οποίο έδωσα οδηγίες», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχει σύνδεση του προσφυγικού με το χρέος, ξεκαθάρισε, απαντώντας σε ερώτηση για τις χθεσινές ανακοινώσεις αναφορικά με τη Σένγκεν και επανέλαβε ότι η Κομισιόν θέλει να τελειώσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

thetoc.gr