Log in
A+ A A-

Goldman Sachs: Το «Grexit» επιστρέφει στις 20 Ιουλίου

Επέστρεψαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στους τίτλους ειδήσεων οι εντάσεις μεταξύ του ΔΝΤ, της Γερμανίας και της Ελλάδας, οι οποίες είναι πιθανό να αυξηθούν καθώς πλησιάζουμε την 20η Ιουλίου, όταν η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πληρωμή ύψους 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, σημειώνει η Goldman Sachs σε νέο της note με τίτλο «Come back of Grexit».

Οπως επισημαίνει, η αποπληρωμή των χρεών με νέα... χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση. «Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», προσθέτει η Goldman Sachs.

Οι πολιτικές εντάσεις είναι πιθανόν να αυξηθούν τους επόμενους μήνες τονίζει η GS εκτιμώντας έτσι πως οι ελπίδες για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα πραγματοποιηθούν αλλά αντίθετα, το πιο πiθανόν είναι να υπάρξει καθυστέρηση ων διαπραγματεύσεων έως τον Ιούλιο, συμπέφτοντας με το δημοψήφισμα για το Brexit.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και ο επικεφαλής της αγοράς νομισμάτων της Credit Agricole, Valentin Marinov, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ότι οι προοπτικές για το ευρώ δεν είναι αισιόδοξες λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά και λόγω της Ελλάδας.

Εconomist: 60% οι πιθανότητες Grexit

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Executive Editor του Economist, Daniel Franklin, οι πιθανότητες για Grexit μέχρι το 2020 παραμένουν εξαιρετικά υψηλές, στο 60%.

Ο Daniel Franklin, μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Βερολίνο, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας η οποία θα συνεχίζει μέχρι τότε να συρρικνώνεται.

thetoc.gr