Κύπρος: "Πράσινο φως" για την δεύτερη δόση
- Written by C.Athanasatos
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ολλανδίας υποστηρίζουν την εκταμίευση της δεύτερης δόσης (1,5 δισ. ευρώ) του κυπριακού προγράμματος, μετά και την επιψήφιση των μνημονιακών νόμων στην κυπριακή Βουλή σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται το ΡΙΚ.
Η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης βοήθειας προς την Κύπρο, αφού οι διεθνείς πιστωτές της χώρας επιβεβαίωσαν ότι οι όροι της μεταβίβασης έχουν εκπληρωθεί, αναφέρει το πρακτορείο.
«Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος, που έχει σε μεγάλο βαθμό υλοποιηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και την επιβεβαίωση της υλοποίησης των προηγούμενων δράσεων από την τρόικα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφωνεί με την απελευθέρωση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο», δήλωσε ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπεντερ σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με την Έκθεση Υλοποίησης που λήφθηκε από το Bloomberg News, η τρόικα αναφέρει ότι η αξιολόγησή της σχετικά με τη συμμόρφωση της Κύπρου για τη δεύτερη εκταμίευση από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, είναι συνολικά «θετική».
Η Ολλανδία υποστηρίζει επίσης την απελευθέρωση της δόσης των 1,5 δισ. ευρώ, όπως έγραψε σε επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε ακόμα ότι η συμφωνία διάσωσης της Κύπρου θα πρέπει να τροποποιηθεί υπό το φως της έκθεσης της τρόικας.
ΣΚΑΪ
Related items
- Mitsotakis to visit Cairo for Egypt-Greece-Cyprus trilateral summit
- Cyprus: Complaints from the pseudo-state about the flights of French fighter jets in the airspace of Cyprus
- Pope Francis wishes the reunification of Cyprus in Christmas message
- Cyprus appoints special representative for the protection of Christians in the Middle East
- Geoffrey Pyatt. stresses importance of Greece - Cyprus electrical interconnection