Log in
A+ A A-

Κόμβος διεθνούς εμπορίου η Ελλάδα

Τραπεζικοί κολοσσοί, με ενεργητικό άνω των 4 τρισ. ευρώ και εκατομμύρια πελατών ανά την υφήλιο, φέρνουν το Νοέμβριο, στο επίκεντρο των εξελίξεων του διεθνούς εμπορίου, την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά η γενική συνέλευση του Trade Club Alliance, του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου διασύνδεσης επιχειρήσεων από τουλάχιστον 50 χώρες, το οποίο έχει οικοδομηθεί από 14 ισχυρούς, διεθνείς, τραπεζικούς ομίλους μεταξύ αυτών ηχηρά ονόματα του παγκόσμιου τραπεζικού χάρτη, όπως η ισπανική Banco Santander, η γαλλική Credit Agricole, η σουηδική Nordea, και η ιταλική Banco BPM, πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 8 & 9 Νοεμβρίου.

Στην έδρα της Eurobank στην Αθήνα εκπρόσωποι 40 μεγάλων ξένων τραπεζών για την 3η γενική συνέλευση του Trade Club Alliance

Η Eurobank, βασικό και ιδρυτικό μέλος στο TCA, επιλέχθηκε από το Club για να φιλοξενήσει τη μεγάλη αυτή τραπεζική συνάντηση, στην οποία θα παρευρεθούν δεκάδες ξένα τραπεζικά στελέχη. Μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι θα δοθεί παράλληλα στους εκπροσώπους των ξένων τραπεζών, σε ελληνικές και σε ξένες επιχειρήσεις, η δυνατότητα να συμμετάσχουν και στη φετινή επιχειρηματική αποστολή Go International, που φέτος πρόκειται να διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη στις 12 – 14 Νοεμβρίου 2018.

Η «σύναξη» των ξένων τραπεζιτών θα κινηθεί έτσι στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη για μια περίπου εβδομάδα προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες επιχειρηματικής δικτύωσης σε ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις, που θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τη δυνατότητα για εμπορικές συμφωνίες με μεγάλες ξένες επιχειρήσεις, που θα συμμετάσχουν στο Go In Thessaloniki, ή θα εκπροσωπηθούν σε προκαθορισμένες συναντήσεις μέσω των στελεχών των τραπεζών τους, μελών του TCA. Για την ακρίβεια, οι τράπεζες του TCA έχουν προτείνει τις περισσότερες ξένες εισαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο Go In Thessaloniki και προέρχονται από το πελατολόγιο τους.

Στόχος των διοργανωτών είναι φέτος να πραγματοποιηθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β, μεταξύ περισσότερων από 110 ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και πάνω από 50 ξένων εισαγωγικών επιχειρήσεων που στην πλειοψηφία τους αποτελούν πελάτες του Trade Club Alliance.

Παράλληλα, επιπλέον δεκάδες ξένες μεγάλες επιχειρήσεις, που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στη διοργάνωση πρόκειται να εκπροσωπηθούν σε προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικές εταιρείες, μέσω των ξένων τραπεζών με τις οποίες συνεργάζονται, ως πελάτες.