Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

ΤτΕ: Στο 1,9% θα περιοριστεί η ανάπτυξη το 2019

Featured ΤτΕ: Στο 1,9% θα περιοριστεί η ανάπτυξη το 2019

Τον πήχη της ανάπτυξης χαμηλώνει η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς στην ετήσια έκθεσή της προβλέπει πως θα περιοριστεί στο 1,9%.

«Το 2019, παρά τη σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, η μεγέθυνση του ΑΕΠ αναμένεται στο περυσινό επίπεδο του 1,9%», αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, η ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία μιλούσε για ανάπτυξη στο 2,3% το 2019, ωστόσο, στη νέα έκθεση το ποσοστό αναθεωρήθηκε καθώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η ανάπτυξη άγγιξε το 1,9%. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν είναι ενθαρρυντικές.

Οπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, ο μεγαλύτερος δημοσιονομικός κίνδυνος,είναι η ενδεχόμενη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές προγενέστερες περικοπές συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει ανάπτυξη 2,5%, ενώ η Κομισιόν στις χειμερινές προβλέψεις της έκανε λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,2% φέτος.