ΤτΕ: Στο 1,9% θα περιοριστεί η ανάπτυξη το 2019
- Written by E.Tsiliopoulos
Τον πήχη της ανάπτυξης χαμηλώνει η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς στην ετήσια έκθεσή της προβλέπει πως θα περιοριστεί στο 1,9%.
«Το 2019, παρά τη σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, η μεγέθυνση του ΑΕΠ αναμένεται στο περυσινό επίπεδο του 1,9%», αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ.
Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, η ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία μιλούσε για ανάπτυξη στο 2,3% το 2019, ωστόσο, στη νέα έκθεση το ποσοστό αναθεωρήθηκε καθώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η ανάπτυξη άγγιξε το 1,9%. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν είναι ενθαρρυντικές.
Οπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, ο μεγαλύτερος δημοσιονομικός κίνδυνος,είναι η ενδεχόμενη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές προγενέστερες περικοπές συντάξεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει ανάπτυξη 2,5%, ενώ η Κομισιόν στις χειμερινές προβλέψεις της έκανε λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,2% φέτος.
Related items
-
Κίνα: Επανακάμπτει η ανάπτυξη παρά τις «μεγάλες προκλήσεις»
-
Ανάπτυξη, επενδύσεις, μεταναστευτικό στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη-Μέρκελ
-
DLF: Ο Μητσοτάκη υποσχέθηκε ανάπτυξη… πως θα τα καταφέρει;
-
Εκθεση ΤτΕ: Το καλό, το κακό και το άσχημο σενάριο για το χρέος
-
Ο Ελληνισμός της Διασποράς μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη
Latest from E.Tsiliopoulos
- Turkey is 'once again distorting reality' regarding Muslim minority, Athens says
- PM Mitsotakis and Japanese counterpart sign Joint Statement of Strategic Cooperation
- Hellenic AF F-4 crash: Co-pilot found dead -Searches for the captain continue
- Erdogan's new provocation: He appeared as a new conqueror celebrating the conversion of Hagia Sophia into a mosque
- Motion of censure: Mitsotakis brings three "files" to the political clash in Greek Parliament