Log in
A+ A A-

Yπερκράμα Μηχανολογική KSA: Μια μοναδική ελληνική εταιρεία με πολλές εξαγωγές

Featured Yπερκράμα Μηχανολογική KSA: Μια μοναδική ελληνική εταιρεία με πολλές εξαγωγές

Εξωστρέφεια, εξειδίκευση και υψηλή τεχνολογία είναι το τρίπτυχο στο οποίο βασίζεται η KSA Yπερκράμα Μηχανολογική, που μετρά ένα μακρύ κατάλογο πελατών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και τις Φιλιππίνες.

Η καινοτόμα εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, που παράγει ανταλλακτικά υψηλής αντοχής σε συνθήκες φθοράς, είναι δημιούργημα των αδερφών Κεχαγιά, που πρωτομπήκαν στον απαιτητικό χώρο της υψηλής τεχνολογίας το 2003.

Ο Βασίλης Κεχαγιάς εισήλθε το 1995 στην οικογενειακή επιχείρηση, ένα μηχανουργείο που εξειδικευόταν στις επισκευές πλοίων. Οκτώ χρόνια αργότερα ο ίδιος και ο αδερφός του, Λοΐζος, αποφάσισαν πως είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα αξιοποιώντας τις σπουδές και την εμπειρία τους.

Σήμερα η KSA Yπερκράμα Μηχανολογική μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει συνεργασία με πολυεθνικές όπως μεταξύ άλλων: τη CEMEX, τη Lafarge, τη Loesche, τη Nesher Cement, τη Wive, την Engie αλλά και τις ελληνικές ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, TΙΤΑΝ.

«Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στην προσφορά καινοτομίας με την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προϊόντων ή μηχανημάτων και την τεχνική υποστήριξη των πελατών μετά την πώληση, που συμβάλει στην αύξηση της απόδοσης και τη μείωση του κόστους παραγωγής και συντήρησης» εξηγεί ο μηχανολόγος- μηχανικός και φυσικός, διευθύνων σύμβουλος της KSA, Βασίλης Κεχαγιάς υπογραμμίζοντας πως περί το 40% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας, κατευθύνεται στο εξωτερικό.

Επόμενη αγορά η Μέση Ανατολή
Νούμερο 1 χώρα στις πωλήσεις της εταιρείας εκτός των ελληνικών συνόρων αποτελεί η Ολλανδία και ακολουθούν το Ισραήλ και η Γερμανία. Τα προϊόντα της εταιρείας που κατευθύνονται σε μεγάλες βιομηχανίες μεταξύ άλλων των κλάδων: των ορυχείων – ορυκτών, γεωτρήσεων-εκσκαφέων, τσιμεντοβιομηχανίας, μεταλλουργίας, χημικών–πετρελαίου, παραγωγής ενέργειας, κατασκευών – κατεργασιών, εξάγονται στις Φιλιππίνες, στην Αμερική μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την αμερικανική πολυεθνική CEMEX, αλλά και στα Βαλκάνια.

Στόχος όπως τονίζει ο κ. Κεχαγιάς είναι η αύξηση των εργασιών μας στις χώρες στις οποίες έχουμε παρουσία, ενώ επόμενη αγορά είναι η Μέση Ανατολή. Για να ανοίξει μία αγορά για την τεχνολογική επιχείρηση πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι τοπικοί συνεργάτες. Η επέκταση της εταιρείας γίνεται μέσω joint venture.

«Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το επιχειρείν είναι πως αγορά δεν είναι μόνο η ελληνική. Το ευρώ μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες για εξαγωγές. Παράλληλα όμως απαιτείται να βλέπουμε και ποιες είναι οι απαιτήσεις της αγοράς, ποιοι κλάδοι έχουν ζήτηση» σημειώνει ο κ. Κεχαγιάς υπογραμμίζοντας πως το πάντρεμα εξωστρέφειας και εξειδίκευσης αποτελούν το κλειδί για ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η επένδυση για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σίνδο, που εκτείνονται σε 1.100 τμ. στη Σίνδο λειτουργεί το μεταλλουργείο, ενώ στο Καλοχώρι το μηχανουργείο της KSA.