Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ανυποχώρητοι οι Ελβετοί για τις ελληνικές καταθέσεις

  • Written by 

Άρνηση εισέπραξαν οι άνθρωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, στο πάγιο ζήτημα της φορολόγησης των καταθέσεων Ελλήνων καταθετών σε Τράπεζες της Ελβετίας. Ειδικά η προσπάθεια του Γιάννη Στουρνάρα εστιάστηκαν στην αναδρομική φορολόγηση, κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν δέχτηκε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών.

Η διάσταση απόψεων των δύο πλευρών φάνηκε στις δηλώσεις της ΕΛβετίδας Υοθργού και του ΈΛληνα ομολογου της. Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε πως η όποια φορολογική συμφωνία Ελλάδος - Ελβετίας πρέπει να τακτοποιεί και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, ωστόσο η κ. Σλουμπφ δεν φάνηκε να συμμερίζεται την άποψη αυτή. Η ΕΛβετίδα Υπουργός ήταν αμετακινητη στην θέση της Κυβέρνησης της ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα αφορά κυρίως στη μεταχείριση των μελλοντικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία και όχι στο παρελθόν.

Σε ερώτηση για το ύψος των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία δεν απάντησε λέγοντας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως κατά την διάρκεια της κρίσης δεν έχουν καταγραφεί εκροές καταθέσεων από το ελβετικό τραπεζικό σύστημα.