Log in
A+ A A-

AXIA Ventures: Αύξηση ΑΕΠ 13% στη διετία

Featured AXIA Ventures: Αύξηση ΑΕΠ 13% στη διετία

H αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο ανάπτυξης της ΕΕ , εκτιμά η AXIA Ventures Group, σε έκθεσή της για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στην έκθεση τονίζεται ότι μέχρι στιγμής, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών και των οικονομολόγων είναι ότι η ελληνική οικονομία πρόκειται να αναπτυχθεί σωρευτικά κατά τουλάχιστον 13% το 2021 και το 2022 , ξεπερνώντας εύκολα την προκαλούμενη από την πανδημία μείωση του ΑΕΠ κατά 9% του 2020.

Υπογραμμίζουν επίσης, ότι όλοι οι απαραίτητοι καταλύτες για την ώθηση της οικονομίας είναι πλέον σε ισχύ : μεταρρυθμίσεις , δημοσιονομική στήριξη , αυξημένη ρευστότητα συν μια κοινωνία και επιχειρηματική νοοτροπία που είναι πλέον ανοιχτή σε αλλαγές. Αυτοί οι καταλύτες δεν μπορούν να τροποποιηθούν ουσιαστικά από τις ευρύτερες συνθήκες της αγοράς.

Χαμηλός πολιτικός κίνδυνος
Οι αναλυτές τονίζουν ιδιαίτερα τον χαμηλό πολιτικό κίνδυνο στην Ελλάδα.

«Η ταχέως βελτιούμενη προοπτική της χώρας ωθεί ήδη τις επενδύσεις σε επίπεδα που δεν είχαν ξαναδεί στην Ελλάδα , οδηγώντας τις αξίες υψηλότερα. Τα μηνύματα που παίρνουμε από την αγορά δείχνουν προς τη συνέχιση αυτής της τάσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Χρηματιστήριο
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης, ότι η δραστηριότητα ρεκόρ στην πραγματική οικονομία δεν αντανακλάται πλήρως στην αγορά μετοχών .

Οι συντάκτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, «καθώς προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου στη βελτιωμένη οικονομική δραστηριότητα.» Προτείνουν αξιολόγηση Αγοράς για όλες τις τράπεζες με τιμές-στόχους 1,80 EUR/sh για την Alpha Bank, 1,50 EUR/sh για την Eurobank, 6,00 EUR/sh για την Εθνική και 2,15 EUR/sh για την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε ό,τι αφορά τον μη χρηματοοικονομικό κλάδο η AXIA αναθεωρεί έναν αριθμό μετοχών που παρουσιάζουν πολύ συναρπαστικές επενδυτικές περιπτώσεις και υπό το θετικό μακροοικονομικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι σε θέση να έχουν ισχυρές επιδόσεις. «Οι κορυφαίες επιλογές και οι καλύτερες προτάσεις», σύμφωνα με την έκθεση, για το 2022 είναι η Μυτιληναίος (Αγορά με TP 23,10 EUR/sh) που καταγράφει τις τάσεις της πράσινης μετάβασης ενώ βρίσκεται στο σωστό μέρος του κύκλου για τη βασική της δραστηριότητα και η Terna Energy (Αγορά με TP 19,10 EUR /sh).