Log in
A+ A A-

Euroseas: Προχωρά στη ναυπήγηση τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Featured Euroseas: Προχωρά στη ναυπήγηση τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Συμφωνία για την ναυπήγηση τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 1.800 teu το ένα, υπέγραψε η Euroseas Ltd. με τα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard Co της Κορέας.

Τα πλοία που είναι οικολογικού σχεδιασμού έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, ένα το πρώτο και δύο το δεύτερο τρίμηνο του εν λόγω έτους. Το συνολικό τίμημα για την κατασκευή των τριών πλοίων είναι περίπου 102 εκατομμύρια δολάρια που η ναυτιλιακή εταιρεία, σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με ένα συνδυασμό χρέους και ίδιων κεφαλαίων.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης στον Nasdaq, Euroseas σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η νέα παραγγελία έρχεται σαν συνέχεια της προηγούμενης στο ίδιο ναυπηγείο που αφορούσε στη ναυπήγηση τεσσάρων containerships μεταφορικής ικανότητας 2.800 teu το ένα.

 Σε ένα αρκετά ταραγμένο και αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων, συμπλήρωσε.

Η Euroseas τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους είχε παραγγείλει δύο ακόμη containerships, ίδιας μεταφορικής ικανότητας (1.800 teu) και από το ίδιο ναυπηγείο (Hyundai Mipo), έναντι 85 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη στιγμή ο στόλος της ναυτιλιακής εταιρείας αποτελείται από 16 containerships (6 Intermediate και 10 Feeder), μεταφορικής ικανότητας 50.371 teu και με τις νέες παραγγελίες ο στόλος της θα αυξηθεί σε 23 containerships, μεταφορικής ικανότητας 66.971 teu.