Log in
A+ A A-

Ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

To ρωσικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά μονάχα εφόσον η εταιρεία παραχωρηθεί μαζί με τον λιμένα Θεσσαλονίκης, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα η επικεφαλής της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, η οποία επισκέπτεται την Αθήνα.

 

Αναφορικά με την υπόθεση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, η κ. Ματβιένκο σημείωσε ότι η Gazprom δεν έχει αποσυρθεί από το διαγωνισμό και εάν υπάρξουν διαφανείς και ισότιμοι όροι θα υποβάλει πρόσφορα.

Νωρίτερα, η ρωσίδα αξιωματούχος είχε διατυπώσει τα παράπονά της για τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στη Gazprom, εξηγώντας ότι η ρωσική εταιρεία έχει δραστηριότητα παντού στην Ευρώπη, και οι Βρυξέλλες έχουν πρόβλημα αν η Gazprom έρθει στην Ελλάδα.

Η επικεφαλής της ρωσικής Άνω Βουλής αποκάλυψε επίσης πως στην επιχειρηματική αποστολή που τη συνοδεύει βρίσκονται και εκπρόσωποι της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το πρωί, η κ. Ματβιένκο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε πρόσκληση στο ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα.

ΣΚΑΪ