Log in
A+ A A-

Νέα αίτηση χρεωκοπίας για την αλυσίδα πιτσαριών Sbarro

Συνεχίζεται η οικονομική κατάρρευση της γνωστής αλυσίδας πιτσαριών Sbarro, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβάλει νέα αίτηση χρεωκοπίας στο Δικαστήριο, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο υπέρογκο χρέος της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, έχει προηγηθεί ένα πλάνο οικονομικής εξυγίανσης και ρύθμισης των οφειλών, σε απόλυτη συννενόηση με τους πιστωτές, τους οποίους αφορά το 98% του συνολικού χρέους.  Πρόκειται για ένα ποσό που αγγίζει τα 140 εκατομμύρια δολάρια, και η σωστή διαχείρισή του θα δώσει την ευκαιρία στην Sbarro να γίνει πιο υγιής οικονομικά, εφόσον αυτό το πλάνο λειτουργήσει.

Είναι η δεύτερη φορά που η Sbarro κάνει αίτηση προκειμένου να υπαχθεί σε καθεστώς χρεωκοπίας, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν και, συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2011.

Πάντως, από τον περασμένο μήνα έχει ενταθεί η προσπάθεια περικοπών, η οποία και χαρακτηρίστηκε από το "λουκέτο" σε 155 υποκαταστήματα της εταιρείας σις Ηνωμένες Πολιτείες, οδηγώντας 2700 άτομα στην ανεργία.

Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό δίκτυο της Sbarro, αν προστεθούν και τα καταστήματα franchise παραμένει ευρύ, περιλαμβάνοντας 220 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 600 franchise σε 40 χώρες παγκοσμίως.

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες της εταιρείας εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την συνέχεια, διαβεβαιώνοντας ότι η αίτηση χρεωκοπίας δεν σημαίνει απαραίτητα και την κατάργηση άλλων καταστημάτων που ανήκουν απευθείας στην Sbarro.

Η Sbarro είναι κυρίως γνωστή για τα καταστήματά της σε εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και εθνικές οδούς, έχοντας διαφορετικό target group σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες.