Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

"Περισσότερα από 500 εκατ.ευρώ θα δοθούν σε 1 εκατ. Έλληνες"

  • Written by 

Με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στους ένστολους με μηνιαίους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε πως θα μοιραστεί σε 1.000.000 Έλληνες το ποσό των 500.000.000 ευρώ, που προκύπτει από το πρωτογενές πλεόνασμα. Ένα μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί, κατά τα συμφωνημένα, για αποπληρωμή του χρέους της χώρας.

«Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατ. Ελλήνων με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή στους φτωχότερους, σε αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερο και στους ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω των 1.500 ευρώ», είπε ο κ. Σαμαράς σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Ανακοίνωσε επίσης ότι προβλέπεται μέριμνα για τους άστεγους και ειδικότερα έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ στις υπηρεσίες που τους προσφέρονται για φαγητό, στέγαση κλπ.

Σχετικά με τα εργασιακά, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία με την τρόικα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου κατά 3,9% «και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων».