Log in
A+ A A-

Βυθισμένες στην ανεργία οι χώρες του ΟΟΣΑ

Οδυνηρές συνέπειες στον τομέα της απασχόλησης, οι οποίες ενδεχομένως θα επηρεάσουν την αγορά εργασίας διεθνώς για αρκετά χρόνια ακόμη, εντοπίζει στην σχετική του έκθεση ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), την οποία και έδωσε στην δημοσιότητα.

Βάσει αυτών των στοιχείων, ο αριθμός των ανέργων στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ αγγίζει σήμερα τα 48 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 15 εκατομμύρια σε σχέση με την έναρξη της κρίσης το 2007.

Σύμφωνα με την έκθεση που εξετάζει τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, οι άνεργοι φθάνουν τα 48 εκατομμύρια στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ. Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 15 εκατομμύρια από την έναρξη της κρίσης το 2007.

Όπως τονίζει η Μόνικα Κέισερ, επικεφαλής της υπηρεσίας κοινωνικών υποθέσεων του ΟΟΣΑ, υπάρχει ο κίνδυνος οι νέοι που βιώνουν μεγάλες περιόδους ανεργίας, απραξίας και φτώχειας να αντιμετωπίσουν σε όλη τη ζωή τους χαμηλότερες προοπτικές κέρδους και απασχόλησης.

Παράλληλα, η κ. Κέρσερ επισημαίνει ότι η μείωση των δαπανών στην εκπαίδευση και την υγεία ενδέχεται να επιφέρει οδυνηρές συνέπειες.