Log in
A+ A A-

Οι New York Times για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και το ενδιαφέρον των επενδυτών αποτελούν μια "ένδειξη σταθερότητας", η οποία, παράλληλα, θα ενισχύσει πολιτικά τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Κυβέρνησή του, εκφράζει σχετικό δημοσίευμα των New York Times.

Στο δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο "For Greece, a Sign of Stability" (σ.σ. "Για την Ελλάδα, μια ένδειξη σταθερότητας") αναφέρεται πως η Ελλάδα - η οποία, όπως τονίζεται, είναι η "ασθενέστερη οικονομία της Ευρωζώνης" - κατάφερε να βγει στις αγορές ανεξάρτητη, χωρίς την υποστήριξη της τρόικας, και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν να ελπίζουν.

"Μετά από βασανιστική λιτότητα χρόνων και τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία, η Ελλάδα είχε χθες ορισμένα καλά νέα όταν οι επενδυτές αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην επιστροφή της χώρας στις παγκόσμιες αγορές με την πώληση 5ετών ομολόγων. Η πώληση προσέλκυσε 20 δισ. ευρώ και οδήγησε το επιτόκιο χαμηλότερα των προσδοκιών", τονίζει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά ακόμη στην επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, αλλά και τις θετικές συνέπειες που θα έχει για την σταθερότητα της Κυβέρνησης Σαμαρά η έξοδος στις αγορές, κάτι λιγότερο από ενάμιση μήνα πριν τις ευρωεκλογές.