Log in
A+ A A-

Amazon: Προσφέρει 5000 δολάρια σε όποιον υπάλληλο θέλει να αποχωρήσει

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon, Jeff Bezos, να προσφέρει στους υπαλλήλους του την δυνατότητα να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την εταιρεία με 5000 δολάρια στην τσέπη, παρά το γεγονός ότι δρομολογεί νέες προσλήψεις και επέκταση σε άλλα σημεία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα "Pay to Quit", το οποίο, όπως αποσαφηνίστηκε, δεν πρόκειται για έναν "μονόδρομο" οικειοθελούς αποχώρησης ενόψει περικοπών, αλλά για μια σαφή ένδειξη κατά πόσον ένας εργαζόμενος θέλει πραγματικά να βρίσκεται στην εταιρεία.

"Ο στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους για να αναλογιστούν τι πραγματικά θέλουν να κάνουν.  Σε βάθος χρόνου, ένας υπάλληλος ο οποίος μένει σε μια επιχείρηση που δεν του αρέσει, δημιουργεί μια κατάσταση που δεν είναι υγιής ούτε για τον ίδιο ούτε για την εταιρεία", τόνισε ο Jeff Bezos.

Μάλιστα, το πρόγραμμα Pay to Quit θα έχει μια υποσημείωση, μέσω της οποίας θα ζητάει από τον υπάλληλο "να μην δεχτεί αυτήν την προσφορά".  Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα είναι σε ισχύ όλη την χρονιά, αλλά θα προσφέρεται ως δυνατότητα στους εργαζόμενους για μια συγκεκριμένη περίοδο κάθε χρόνο.