Log in
A+ A A-

Γ. Χαρδουβέλης: "Η Ελλάδα υποφέρει..."

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και το κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά στάθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδουβέλης, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων που θα ακολουθήσει.

 

Μιλώντας στην κάμερα του ANT1, ο κ. Χαρδουβέλης παραδέχθηκε πως "η Ελλάδα υποφέρει", τονίζοντας πως οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ίδιος και η Κυβέρνηση είναι πολλές.

"Η Ελλάδα υποφέρει. Κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο ή κάποιον που εργάζεται και δεν πληρώνεται συντηρείται από χαμηλόμισθους.  Η Ελλάδα πρέπει να βρει το δρόμο της. Δεν έχει απέναντί της μόνο την τρόικα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο", ανέφερε ο κ. Χαρδουβέλης.

Στις άμεσες υποχρεώσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών είναι να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του νέου Γενικού Γραμματέα Εσόδων, καθώς, η νευραλγική αυτή θέση, μετά την παραίτηση του Στάθη Θεοχάρη, έμεινε κενή.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει η υλοποίηση των προαπαιτουμένων για την καταβολή των ευρωπαϊκών δόσεων στήριξης Ιουνίου και Ιουλίου, αλλά και η προετοιμασία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.